Eliteserien 9. runde Haugesund - Vålgerenga 1-0Haugesund-marerittet fortsetter for VIF

HJEMMESEIER: Alexander Søderlund scoret sitt andre mål for sesongen. (FOTO:Jan Kåre Ness/NTB Scanpix)

Alexander Toft Søderlund påførte Vålerenga et nytt tap.

I løpet av de siste femten årene har Vålerenga møtt Haugesund på bortebane fem ganger i eliteserien og én gang i 1. divisjon. Ingen av kampene har endt med seier til Oslo-laget.

Se høydepunkter og målet her

Heller ikke søndag skulle det bli seier til Vålerenga, som i midtuken gikk på et overraskende 1-2-tap for Hønefoss. Alexander Søderlund scoret kampens eneste mål etter 82 minutter.

Les detaljert referat her

Sjansefattig

Den første omgangen på det nylagte Haugesund-gresset utspilte seg uten de helt store sjansene. Christian Gytkjær fikk omgangens største mulighet etter 28 minutter, men avsluttet innenfor Gudmund Kongshavns rekkevidde.

Vålerenga spilte kynisk og tenkte kanskje for mye på den forferdelige Haugesund-statistikken. Avslutninger fra Daniel Fredheim Holm og Jan Lecjaks gjorde intet utslag på scoringstavla.

Jevnspilt

Etter at de siste 45 minuttene også startet tamt, kom begge lag bedre i gang utover. Ti minutter ut i omgangen avsluttet først Eirik Mæland utenfor. Deretter gjorde Daniel Bamberg det samme.

Utover i kampen fikk Haugesund mer trykk fremover, og Alexander Søderlund ble mer og mer sentral i hjemmelagets offensive spill.

I det kampen så ut til å ebbe ut i 0-0 og klokken passerte 82 spilte minutter, fikk hvittrøyene uttelling. Innlegget ble slått fra høyre, via Bamberg og til Søderlund. Han var sikker og banket ballen opp i nettaket fra 10-12 meter.