Ferguson og Moyes sier farvel til hjemmefansen

ADJØ: To av de lengstsittende managerene noensinne tar i dag farvel med sine hjemmesupportere.(FOTO: AFP Photo/NTB Scanpix)
ADJØ: To av de lengstsittende managerene noensinne tar i dag farvel med sine hjemmesupportere.(FOTO: AFP Photo/NTB Scanpix)

Alex Ferguson og David Moyes ansees for å være blant de tøffeste managerne i Premier League, men søndag tar skottene et emosjonelt hjemmefarvel med Manchester United og Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For bare en uke siden virket ikke søndagens hjemmekamper på Old Trafford og Goodison Park å være mer enn den siste for sesongen. United skulle riktignok endelig få løfte serietrofeet, og Everton-fansen skulle få takke eget lag for en sterk sesong.

Men denne ukens store fotballsjokk endret på alt ved kampenes betydning. Med beskjeden om at Alex Ferguson gir seg som Manchester United-manager etter over 26 år, betydde plutselig kampen mot Swansea så mye mer. Brått og uventet skal hjemmefansen ta et tårevått farvel med sin trofaste og suksessrike skotte.

Emosjonelt blir det også i den blå delen av Liverpool. David Moyes takker for seg etter elleve år i Everton for å bli Fergusons arvtaker fra 1. juli.

Følg David Moyes' siste kamp som Everton-sjef i vårt livesenter

– Riktig tid

Hvordan Ferguson og Moyes kommer til å reagere på hyllesten fra tribunene, blir et av spenningsmomentene søndag ettermiddag.

Tradisjonelt har Ferguson talt til Old Trafford-publikummet etter sesongens siste hjemmekamp. Denne gangen vil han bli trampeklappet mer enn noen gang når han forlater «Drømmenes teater» for siste gang som United-sjef.

– Avgjørelsen om å gå av er noe jeg lenge har tenkt mye på, og er ikke blitt tatt med et lett hjerte. Tiden er riktig, sa Ferguson da han annonserte sin avgang onsdag.

Følg avskjedskampen til Sir Alex i vårt livesenter

Lørdag kveld ble det klart at også Uniteds superveteran Paul Scholes tar avskjed med fansen i søndagens kamp.

– Utmerket jobb

I motsetning til Ferguson kan ikke Moyes vise til trofeer med Everton. Likevel har Liverpool-laget med begrensende midler slått sterkt fra seg under 50-åringen. Everton har år etter år kjempet om europacupspill og var i FA-cupfinalen i 2009.

United-stopper Nemanja Vidic ser fram til å få jobbe med Moyes fra neste sesong.

– Han har gjort en utmerket jobb i Everton. Han får spillerne sine til å jobbe hardt og være disiplinerte. Jeg føler David og Sir Alex deler de samme verdiene, mener serberen.

Fergusons aller siste kamp som manager spilles søndag 19. mai når United gjester West Bromwich. For Moyes er siste Everton-kamp borte mot Chelsea samme dag.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus