Norsk knockout senket Larvik

Heidi Løke senket gamleklubben og tok sin annen mesterligatittel med Györ lørdag. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Heidi Løke senket gamleklubben og tok sin annen mesterligatittel med Györ lørdag. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke feiret vilt lørdag. De bidro sterkt til at Györs fryktelige Europa-mareritt endelig ble visket vekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 23-22 over Larvik (47-43 sammenlagt), er de med på en sjelden liste: Vinnere av mesterligaen med to forskjellige klubber. Haraldsen har tidlige toppet med Viborg. Løke vant med Larvik i 2011.

De lever et godt liv med kjempesuksess i klubb- og landslag. I tillegg tjener den norske duoen vel 1 million norske kroner i året på jobben.

Keeper-Katrine regjerte og stengte helt i åpningen av kampen. Alt var avgjort i startfasen. Györ ledet 5-1 etter sju minutter. Med tre pluss fra turen til Norge på toppen, forsto alle at løpet var kjørt allerede før spillerne egentlig var ute av startblokkene.

Tendensen holdt seg stort sett hele veien. Larvik evnet å komme seg innpå i 2.-omgangen, men var sjanseløs til å skape reel spenning over to kamper.

Kastet bort

LHKs sjanse lå i et sterkt resultat hjemme. Der ble 17-13-ledelse til 21-24-tap etter en helt tam avslutning angrepsmessig.

Å snu noe slikt til mesterligatriumf er så godt som umulig. Larvik manglet litt av snittet som skulle til.

– Skuffende å tape, men jeg føler vi hadde skyld i det selv. Vi hadde sjansen, men den dårlige starten ødela mye. Jeg ante et snev av håp et lite øyeblikk i annen omgang da Györ så stresset ut, men alt i alt vant de fortjent over to kamper, sa Gro Hammerseng til NTB.

Flere gravide spillere, og skader hos enkelte, har gjort forutsetningene vriene denne sesongen.

Endelig

LHK vant mesterligaen for to år siden etter seier mot spanske Itxako. Spanjolene hadde da Martin Ambros på benken. Lørdag feiret han sin største triumf som trener for Ungarns håndballstolthet Györ.

Den klubben har hatt sin dose av mye vondt på veien mot dette trofeet. Hele sju ganger – av sju mulige – ble det tap i europacupfinaler før denne gangen.

Stemningen i sommervarmen i Veszprém Arena får terningkast seks. Det var ikke sjelden en blanding av rockekonsert og diskotek på tribunene.

Györ får ikke spille de avgjørende europacupkampene i sin vanlige hall. Den er ikke godkjent av Det europeiske håndballforbundet (EHF).

De 76 kilometerne hjem gikk sikkert som en fryd. I Györ var det trommet sammen til en gedigen seiersfest.

Få, om noen, klubber har fortjent en liten rangel like mye som Györ. Katrine Lunde Haraldsen får hovedæren.

I henne har de verdens beste kvinnelige keeper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus