Meny

City med jerngrep på Wigan før finalen

UNDERDOG: James McCarthy og Wigan må overprestere for å ta hjem FA-cuptrofeet. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wigan drømmer om å snyte Manchester City for FA-cuptrofeet, en statistikken er et mareritt for outsideren.

I løpet av turneringens snaut 150 år lange historie har Wigan aldri vært i finale. Lørdag entrer de matta med en gedigen lyst til å hente trofeet hjem, kanskje spesielt fordi motstanderen heter Manchester City.

På de sju siste oppgjørene mellom lagene, alle i Premier League, har samtlige endt med seier til City.

Enda verre er det at Wigan ikke har scoret et eneste mål på disse oppgjørene. Sist Wigan tok poeng mot City var i 2007. Da endte kampen 1-1.

Les flere nyheter om Manchester City

Toure tilbake

Citys midtbanespiller Yaya Toure ble byttet ut i lagets seriekamp mot Swansea 4. mai og sto i fare for å gå glipp av den viktige finalen mot Wigan. Torsdag bekreftet ivorianeren selv at han er kampklar.

– Jeg er frisk. Noen ganger er det vanskelig å spille samtlige kamper på et så høyt nivå, og man kan få skader. Jeg startet å trene for tre dager siden, så alt er bra nå, sa han.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Citys byrival United har for lengst sikret seriegullet i England, og City har med det kun cupen igjen å spille for. Det er derfor svært viktig for blåtrøyene å vinne lørdag.

– Vi er veldig skuffet over hvordan det gikk i serien. Nå er hovedfokuset vårt å få edelt metall hjem til Manchester i helgen og ta med en god følelse inn i neste sesong, sa midtbanespiller James Milner.

Har slitt

Wigan har selv slitt store deler av Premier League-sesongen og lå lenge i fare for å rykke ned. Likevel fikk de til slutt god kontroll på situasjonen og har før de to siste serierundene sju poeng ned til Reading på nedrykksplass.

Hold deg opppdatert på nyheter om Wigan

– Om vi vinner cupen vil det gi oss en «boost» inn mot de to siste seriekampene. Serien og cupen er to helt forskjellige ting, men om vi har en god følelse med oss kan vi levere godt, sa Wigan-kaptein Gary Caldwell onsdag.

– Vi fokuserer 100 prosent på kampen.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus