HamKam fra første til sjette

TAP: Vegard Skogheim og HamKam tapte sin andre kamp for sesongen. Det var nok til at fem lag passerte de på tabellen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

HamKam feilet borte mot Sandefjord og raste ned fra tabelltoppen i 1. divisjon. Ranheim er ny serieleder etter 4-1 mot Elverum.

Ranheim tok en klar borteseier mot nyopprykkede Elverum og overtok førsteplassen.

Emeh Izuchuwku sørget for at vertene ledet ved pause, men scoringer av Mads Reginiussen, Thomas Rønning, Jo Sondre Aas og Daniel Krogstad sikret Ranheim tre poeng.

Trønderne har ett poengs ledelse til Hødd, som slo Kongsvinger 1-0 etter Sivert Nilsens scoring ni minutter før full tid. Bryne vant 2-1 mot Strømmen og klatret til tredjeplass. Aaram Khalili ble tomålsscorer for rogalendingene.

HamKam røk 2-3 borte mot Sandefjord. Vertene ledet 2-0, men Edmir Asani ga hedmarkingene håp om poeng da han reduserte etter en drøy times spill. Seks minutter før full tid økte Sverre Martin Torp til 3-1. Tore Andreas Gundersen reduserte fra straffemerket på overtid, men nærmere kom ikke HamKam.

Stabæk på gang

Stabæk tok sin første seier i årets 1. divisjon etter en sterk snuoperasjon borte mot Follo.

Drøyt ti minutter ut i kampen ledet hjemmelaget 2-0 etter scoringer av Fitim Azemi og Alexander Ruud Tveter, men Stabæk kjempet seg tilbake.

Mads Stokkelien reduserte, og like før pause utlignet Fredrik Brustad for bæringene. Brustad ble også matchvinner da han scoret 3-2-målet snaut 20 minutter før full tid. Follo står fortsatt uten poeng etter fem kamper.

Kristiansund falt fra annen- til sjuendeplass etter 1-2-tap borte mot Mjøndalen.

Bodø/Glimt holder fjerdeplassen etter 2-2 borte mot Vard Haugesund torsdag. Fredrikstad – Ull/Kisa endte også 2-2.