Eliteserien 8.runde Lillestrøm - Sogndal 2-2Lillestrøm hentet inn Sogndal

DØDBALLER: Sogndal gjorde sine to mål på dødball. Her header Gustav Valsvik inn ett av dem. (Foto: Berit Roald/NTB scanpix) Foto: Berit Roald

Petter Vaagan Moen (29) ga Lillestrøm 2-2 mot Sogndal med et knallhardt straffespark et kvarter før slutt, men kalte sin egen innsats for dårlig.

Se mål og høydepunkter her

Petter Vaagan Moen er Lillestrøms desidert viktigste angrepsspiller så langt denne sesongen og ble også sentral under torsdagens eliteseriekamp mot Sogndal.

– Det var godt å få den scoringen. Det var en dårlig dag på jobben i dag, men slik er fotballen. Det er bedre med uavgjort enn tap, men hjemme mot Sogndal skal vi vinne, sa Vaagan Moen til C More etter at hjemmelaget hentet opp to mål i annen omgang og sikret ett poeng.

Les detaljert referat fra kampen her

Dødballscoringer

23 minutter var spilt da Hannu Patronen sendte hvittrøyene i ledelsen etter dødball fra Per Egil Flo. Gustav Valsvik fulgte opp Sogndal-forsvarets gode prestasjoner med en heading i korthjørnet et snaut kvarter etterpå, da etter nok en dødball av Flo.

– Vi visste at de var gode på dødball før kampen, noe de også viste underveis, sa Vaagan Moen.

Etter hvilen var det Lillestrøm som tok over. Kampen forspilte seg på nokså lik Lillestrøms forrige oppgjør, hvor 1-2 for Start ble snudd til 3-2.

20 minutter ut i omgangen kom hjemmelagets første scoring ved innbytter Ohi Omoijuanfo, som hadde erstattet Moryke Fofana etter pause.

Omstridt straffe

Lillestrøm fortsatte å skape mye, men det var kapteinen som til slutt fikk utligne. Fredrik Gulbrandsen ble spilt opp i feltet og gikk i bakken i duell med Per Egil Flo. Dommeren pekte på straffemerket, hvor «Mjøsas Beckham» var sikker.

– Fra min posisjon så det ikke ut som straffe. Nå i ettertid skal vi likevel være fornøyde med at vi tok poeng, og at vi ikke tapte på slutten, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til C More.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Straffescoringen var Vaagan Moens sjette eliteseriescoring i år, noe som betyr toppscorertopp.

Mot slutten hadde gultrøyene mer å by på, men flere mål ble det ikke, til tross for at Patronen sju minutter før pause fikk marsjordre etter å ha pådratt seg to gule.