Viking tapte terreng i toppen

TETT: Haugesund hadde de største sjansene borte mot storebror, men det endte målløst. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Haugesund ble første bortelag i 2013 som tok poeng på Viking stadion med 0-0 torsdag. Christian Gytkjær brente to store sjanser og mente han ble snytt for straffe i annen omgang.

Se høydepunktene fra kampen her

En merkelig situasjon oppsto i det 52. minutt da den danske Haugesund-spissen ble avblåst for offside idet det så ut som han pirket ballen over målstreken.

Returen havnet i beina på Gytkjær etter at Rune A. Jarstein hadde reddet flott på Tor Arne Andreassens heading i det 52. minuttet.

TV-bildene viste i ettertid at Gytkjær var onside, og selv mente spissen at det ikke var han som sendte ballen i mål, men at han ble tatt av Indridi Sigurdsson og skulle hatt straffe i skuddøyeblikket.

– Jeg følte ikke at jeg var i offside. Og det var en kjempestraffe. Ellers skulle jeg ha prikket den inn, sa han til Cmore.

– Fortjente mer

Dansken var også i sentrum av begivenhetene da han fikk to store sjanser senere i omgangen. Først headet han upresset utenfor på innlegget fra Henrik Kildentoft. I det 71. minutt var Jarstein ute og rotet i duell med Michael Haukås. Gytkjær fikk skyte for nesten åpent mål fra 17 meter, men traff stolpen.

Jostein Grindhaugs mannskap har en fin statistikk fra de siste års rogalandsderbyer mot Viking. Ikke siden 5. mai 2010 (1-0 hjemme) har Viking slått Haugesund. Torsdag manglet gjestene litt flaks og dyktighet foran mål.

– Vi førte kampen fullstendig i annen omgang. Vi hadde fire glassklare hundreprosentsjanser, så vi skulle vunnet kampen. Jeg føler iallfall at vi fortjente mer, sa FKH-kaptein Per Morten Kristiansen.

Tam åpning

I de første 45 minuttene var det lite som skjedde på Viking stadion. Mange balltap på midtbanen fra begge lag gjorde at de store sjansene uteble. Hjemmelaget klarte å skape litt press det siste kvarteret, men Kristiansen var patent da Trond Olsen fikk omgangens største mulighet tre minutter før hvilen.

Yann-Erik de Lanlay fikk en scoring annullert for offside før pause. Etter hvilen klarte ikke Viking å gjenskape spillet som har gitt tre strake hjemmeseirer i starten av sesongen.

– Det luktet 0-0 av denne kampen etter ti minutter. Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å åpne opp Haugesund mer. Men vi er ubeseiret hjemme, og det skal vi fortsette med, sa trener Kjell Jonevret.

Brøt tapsrekken

Viking var uansett laget som kunne være mest fornøyd med ett poeng torsdag. Sist sesong tapte de begge oppgjørene mot Haugesund. Bortelagets trener Grindhaug var glad for poeng etter to strake tap.

– Det løsnet litt for oss i annen omgang, da synes jeg vi hevet oss. Vi holdt nullen og fikk med oss et poeng. Det er greit å bryte tapsrekken, sa han.

Grindhaugs lag står med 11 poeng fra de første åtte kampene, mens Viking har samlet 13.