Emosjonell Petrov: - Jeg gir meg med fotballen

POPULÆRE PETROV: Hele Fotball-England har vist sin støtte til Stiliyan Petrov i kampen mot kreften. AP Photo/Kirsty Wigglesworth. Montasje: ABC Nyheter.
POPULÆRE PETROV: Hele Fotball-England har vist sin støtte til Stiliyan Petrov i kampen mot kreften. AP Photo/Kirsty Wigglesworth. Montasje: ABC Nyheter.

Vant mot kreften, men gir opp fotballen. Les hyllestene fra kollegene her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av mars i fjor ble livet til Stiliyan Petrov snudd opp ned:

Aston Villa-spilleren fikk beskjed om at han hadde akutt leukemi, og fotballkarrieren ble satt på vent.

Siden da har intensiv behandling resultert i at kampen mot kreften er vunnet, men 33-åringen mottar fortsatt behandling.

Nå ser bulgareren seg nødt til å legge bort fotballskoene for godt.

- Det er med tungt hjerte jeg annonserer at jeg gir meg med fotballen. Følelsene er overveldende nå, men med støtten fra familie, venner og alle andre fantastiske mennesker jeg er blitt kjent med så vil det bli lettere for meg å gå videre fra det eneste livet jeg kjenner, står det i en pressemelding fra klubben.

Les hele uttalelsen her

- Jeg elsker dere høyt

- Jeg har aldri vært en person av store ord. Jeg har alltid konsentrert meg om å gjøre jobben min, samtidig som jeg har vært takknemlig for å ha flotte lagkamerater og folk rundt meg, og, mer enn noe annet, en fantastisk familie. De har vært viktige støttespillere når jeg har trengt de som mest det siste året. Til min kone, Paulina, og mine sønner, Kristiyan og Stiliyan: jeg elsker dere høyt, og det vil jeg alltid gjøre.

For å hjelpe andre som får samme diagnose, har Petrov opprettet en stiftelse i håp om å kunne «utrette en forskjell».

- Denne forferdelige tingen (kreften, journ.anm.), har, på en eller annen måte, rørt folk, og jeg vil prøve å skape noe godt av det. Dette blir den største utfordringen i mitt liv, skriver han.

Les også: - Moyes kan velge selv

- Gud være med deg

Aston Villa-supporterne er naturligvis blant de som har blitt mest berørt av kapteinens sykdom.

For å hylle mannen som hadde nummer 19 på ryggen, har fansen på Villa Park applaudert i 60 sammenhengende sekunder i det 19. spilleminutt av hver hjemmekamp denne sesongen.

Etter nyheten om at Petrov legger opp ble sluppet torsdag formiddag, har hyllestene rent inn på ulike sosiale medier. Her er et lite utvalg:

"Petrov: en gentleman på og utenfor banen. Jeg snakker av erfaring når jeg sier at alt bare kan bli bedre fra nå av. Gud være med deg og din familie."

- Fabrice Muamba -

"For en elegant og varmende pressemelding fra Stan Petrov. Lykke til når du nå legger opp og beste ønsker for fremtiden."

- Matt Holland -

"Jeg ønsker Stiliyan Petrov alt det beste for det nye kapittelet i livet hans. Det er trist å se en stor kaptein og en stor mann legge opp i sin beste alder".

- Vincent Kompany -

"Stiliyan har vært en fantastisk spiller og rollemodell for Aston Villa. Det 19. minuttet kommer til å bli utrolig og emosjonelt. Lykke til, Petrov."

- Ian Taylor -

"Det var en glede å spille sammen med en så god fotballspiller, men jeg er enda heldigere som kan kalle ham min venn."

- Neil Lennon -

"Beste ønsker til Stiliyan Petrov som la opp som fotballspiller i dag etter hans lange kamp mot leukemi".

- Wayne Rooney -

"Stan Petrov... jeg håper du trives etter å ha lagt opp og lykkes i uansett hva du skal gjøre... din helse/familie er mye viktigere".

- Geoff Horsfield -

Flere fotballnyheter finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus