Everton-formann: - Moyes kan bestemme selv

BESTEMT: Ifølge britiske aviser er det bare et tidsspørsmål før David Moyes er klar for sin tredje trenerjobb i karrieren. Foto: EPA/PETER POWELL.
BESTEMT: Ifølge britiske aviser er det bare et tidsspørsmål før David Moyes er klar for sin tredje trenerjobb i karrieren. Foto: EPA/PETER POWELL.

Bare formaliteter skal gjenstå før David Moyes blir offentliggjort som ny trener i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det klart: Alex Ferguson trekker seg fra trenervervet på Old Trafford etter 26 år i sjesstolen.

Siden da har medier verden over spekulert i hvem som skal erstatte skotten og forsøke å gå i hans utakknemlig store fotspor.

Det aller meste tyder på at det blir verken José Mourinho, Jürgen Klopp, Ole Gunnar Solskjær eller hva de heter: David Moyes ventes å bli tildelt oppgaven før uken er omme.

Les også: Moyes leder løpet

- Han kan velge det han vil

I går kveld hadde Everton-formann Bill Kenwright og David Moyes et møte.

Basert på kommentarene til Kenwright i etterkant, er det lite som står i veien for at Moyes bytter ut Goodison Park med Old Trafford i nærmeste fremtid.

- Det var et godt møte. Moyes sin kontrakt utløper om seks uker, og han har rett til å velge det han vil.

- Han har tjent denne klubben på et fantastisk vis, og han kan nå velge det han vil.

Les også: Solskjær tror han vet hvem som tar over

- Fergie vil ikke blande seg inn

Britiske The Times hevder å sitte på informasjon om at Everton-manageren vil bli offentliggjort som Fergusons arvtaker før helgen.

I såfall blir Moyes Uniteds syvende skotske manager.

En av de andre seks, Tommy Docherty, hadde følgende å si om det:

- Jeg vil gratulere han og føle med han om David Moyes blir utnevnt. Hvordan kan du leve opp til det umulige?, spør mannen som trente laget mellom 1972 og 1977 retorisk.

Det har blitt spekulert i om Ferguson selv skal være medvirkende til å overbevise Moyes om å ta jobben.

Saken fortsetter under bildetERFAREN: Bobby Charlton hevder Ferguson ikke vil blande seg inn i hvem erstatteren blir. Charlton, som har spilt nest flest kamper i klubbens historie, vet nok hva han snakker om. Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner.ERFAREN: Bobby Charlton hevder Ferguson ikke vil blande seg inn i hvem erstatteren blir. Charlton, som har spilt nest flest kamper i klubbens historie, vet nok hva han snakker om. Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner.

En annen mann med fortid i United sier det ikke kommer til å skje.

- Alex Ferguson jobber ikke på den måten. Han kommer ikke til å blande seg inn. Han er berømt for å ta beslutninger, og dette er bare en ny en i så måte, sier Bobby Charlton ifølge The Express.

Les også: Ferguson sliter fortsatt med at Bale glapp

- En drømmejobb

Å leve opp til Fergusons 13 ligagull skal godt gjøres, men direktør i Manchester United, David Gill, mener det meste er på plass for at også den nye manageren skal oppnå suksess.

- Nå må vi se fremover, og jeg tror den neste manageren kommer til å ta over en god stall og et godt støtteapparat rundt ham. Det er en drømmejobb, sier han til MUTV.

En dato for annonseringen har til gode å bli satt, men det meste tyder på at det kommer til å skje i løpet av de neste dagene.

- Jeg vil ikke spekulere i annonseringen, men jeg tror vi kommer til å bestemme oss kjapt, forteller Gill.

Flere fotballnyheter finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus