Meny

Northug vil ut av landslaget

EGEN STIL: Petter Northug har de siste årene trent mer og mer for seg selv. Nå kan han ta steget helt ut, og forlate landslaget. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges beste langrennsløper skal ha forhandlet frem historisk god sponsoravtale. Målet er å finansiere egen satsing.

Årsaken skal være at Petter Northug ønsker å ha en friere rolle i forhold til landslaget.

Kommende vinter er det OL i Russland, og nordmannen ønsker altså å stå alene i oppkjøringen til Sotsji.

Overfor TV 2 bekrefter langrennssjef Åge Skinstad at det ikke er blitt signert en ny avtale med Northug.

Det er handelsgiganten COOP som skal være villig til å punge ut et tosifret millionbeløp for en avtale med den munnrappe langrennsstjernen.

Bak avtalen, som riktignok fortsatt ikke er underskrevet, står sponsorselskapet Nye Høyder med base i Trondheim. Sentrale aktører i dette selskapet er tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal, og pappa John Northug.

Åge Skinstad understreker at han har gjort det veldig tydelig overfor Petter Northug at han mener det er landslaget som kan gi det beste sportslige tilbudet.

At Northug kjører sitt eget opplegg overrasker ikke TV 2s langrennsekspert, Fredrik Aukland. De siste sesongene har Mosvik-ekspressentrent mer og mer for seg selv. Senest før VM i vinter, da han kjørte sitt eget opplegg utenfor landslaget.

– På mange måte er jeg ikke overrasket. Petter har tidligere tatt egne valg på grunn av sin sportslige utvikling, og jeg vil tro det er det som ligger til grunn for hans valg nå også, slår Aukland fast.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus