Nå er det slutt for Lafton

FERDIG: Frode Lafton kom til Hønefoss i 1994 og har spilt mer enn 500 kamper for klubben. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix.
FERDIG: Frode Lafton kom til Hønefoss i 1994 og har spilt mer enn 500 kamper for klubben. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix.

En kneskade tvinger Hønefoss-kaptein Frode Lafton til karrierestopp med umiddelbar virkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ankelen er bra igjen, men kneet er utslitt og dette kan ikke fortsette. Kneet har vært ille og nå er det stopp, sier Lafton.

Han pådro seg en kneskade i 1995. Siden er det blitt flere operasjoner i det samme kneet. Lafton ødela ankelen mot Strømsgodset 2. april. Ankelskaden er han kvitt, men kneet setter en stopp for videre spill.

Les også: Hønefoss triumferte på Ullevaal

- Jeg er takknemlig

37-åringen har spilt 20 sesonger for Hønefoss, og har vært med på ringerikingenes opptur fra 3. divisjon til eliteserien.

– Jeg har fått være med på mange opp- og nedturer, og er takknemlig for at jeg har fått være med på HBKs reise fra breddefotball til eliteserien. Jeg er stolt over å ha bidratt til at det er i ferd med å etablere seg en toppfotballkultur på Hønefoss, sier Lafton.

Lafton måtte gå ut ved pause i 2-0-seieren mot Strømsgodset 2. april. Før det hadde midtstopperen spilt 184 hele seriekamper på rad (kvalifisering inkludert). En ny rekke blir det ikke. Dermed stoppet Lafton på 523 obligatoriske kamper for Hønefoss.

Rosenborg kommer til Hønefoss mandag.

– Jeg kommer ikke til å være tilgjengelig før mandag og kommer ikke til å svare på henvendelser fra pressen eller andre før på kampdag, sier Lafton i en pressemelding torsdag.

Se scoringene fra VIF-Hønefoss her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus