Meny

Gamst: - Jeg ville ikke skuffe folk

LOJAL: Morten Gamst Pedersen spilte 33 seriekamper for Blackburn denne sesongen og håper det blir flere å se frem til neste år. Foto: Vegard Grøtt/Propaganda Photo/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen har ingen planer om å forlate Blackburn.
Blackburns 2012-2013-sesong
  1. Divisjon: the Championship
  2. Topscorer: Jordan Rhodes (29 mål)
  3. Trenere: Steve Kean, Eric Black, Henning Berg, Gary Bowyer og Michael Appleton
  4. Tabellplassering: 17
  5. FA-Cup: kvartfinale
  6. Ligacup: andre runde

Morten Gamst Pedersen gikk fra Tromsø til Blackburn i 2004. Der har han blitt værende siden, tross klubbens problemer de siste årene.

Laget rykket ned fra den øverste divisjonen etter forrige sesong og har slitt med å venne seg til livet i the Championship.

I stedet for å kjempe om en retur til Premier League, har Lancashire-klubben hatt nok med å holde seg på nivå to.

Les også: Tromsø får E-cupspill

- Stolt av å være i Blackburn

Det klarte de til slutt. Nå jakter klubben en ny trener, og nordmannen er klar på at han vil bli værende - uansett hvem som tar over sjefsjobben på Ewood Park.

- Vi får se hva som skjer og om de vil ha meg her. Jeg har ett år igjen av kontrakten min, og det er det eneste jeg tenker på. Jeg er en del av Blackburn, og det er jeg stolt av, sier han til BBC.

Ryktene svirret lenge om at vadsøværingen ville forlate laget etter nedrykket fra Premier League, men ønsket om å lede laget tilbake til det gjeveste selskapet gjorde at han ble værende.

- Kanskje hadde det vært lurt å dra, kanskje ikke. Det vil vi aldri få vite. Men når du elsker en klubb og vil tilbake til Premier League, da har du ikke lyst til å skuffe folk.

Les også: Solskjær tror han vet hvem som tar over for Ferguson

Fem trenere og en pensjonist

Sesongen begynte på turbulent vis for Gamst Pedersen da han på lite flatterende vis ble sammenlignet med en pensjonist av klubbrådgiver Shebby Singh etter det sistnevnte mente var en mindre imponerende innledning på sesongen.

Saken fortsetter under bildetSKUFFET: Morten Gamst Pedersen har tidligere omtalt Blackburns nedrykk som "det verste som noen gang har hendt meg". Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixSKUFFET: Morten Gamst Pedersen har tidligere omtalt Blackburns nedrykk som "det verste som noen gang har hendt meg". Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Siden har klubben hatt smått imponerende fem ulike trenere på lønningslisten, uten at det ble den store fremgangen av den grunn.

Ikke rart Pedersen er glad sesongen er ferdig.

- Det har vært en lang sesong - det skal være sikkert. Det har vært som en berg-og-dal-bane med mange opp - og nedturer.

- Det har blitt for mange nedturer, men det er en god følelse å være sikret plass i divisjonen. Nå kan vi ta ferie, klarne hodene våre og se hva som skjer neste år. Det har vært en rar sesong, og det er godt at den er over.

Alt det siste om Blackburn kan du lese her

- Jeg er en stor del av klubben

31-åringen har spilt nesten 300 seriekamper og nærmere 350 kamper totalt for Blackburn etter overgangen fra norsk fotball.

Blir han værende en sesong til, har han vært i samme klubb et helt tiår.

- Jeg er den spilleren som har vært i klubben lengst nå. Derfor gjør det ekstra vondt å tape fotballkamper. Jeg har vært her lenge og er en stor del av denne klubben, avslutter han.

Nyheter fra the Championship finner du her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus