- Ferguson vurderer å gi seg i United

FARVEL?: En æra kan snart være over på Old Trafford om vi skal tro The Telegraph. Foto: EPA/PETER POWELL
FARVEL?: En æra kan snart være over på Old Trafford om vi skal tro The Telegraph. Foto: EPA/PETER POWELL

Britisk avis hevder Alex Ferguson kan komme til å trekke seg som Manchester United-manager senere denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er avisen The Telegraph som tirsdag kveld bringer den store nyheten om at skotten kan være inne i sin siste sesong som trener i Manchester United.

Det har de siste dagene versert rykter om at skotten skal være i ferd med å gi seg i klubben han har trent siden 1986, og disse ryktene skjøt fart etter at laget arrangerte en golf-dag for spillere og støtteapparat tirsdag.

Ifølge avisen ble dagen overskygget av ryktene om Fergusons nært forstående resignasjon.

En annen britisk avis, The Guardian, melder at spillerne har fått beskjed om at de skal forberede seg på en kunngjøring angående deres trener.

Journalistene i The Telegraph skal ha gjort flere forsøk på å få talsmenn i klubben til å bekrefte eller avvise ryktene, men dette skal ikke ha lykkes.

Sensasjon

Om Ferguson gir seg nå, vil det være en sensasjon. Så sent som sist søndag skrev skotten i kampprogrammet til hjemmekampen mot Chelsea at han ikke har noen tanker om å gi seg.

– Jeg har ingen planer om å forlate noe jeg tror vil bli veldig spesielt. Dette laget av mestere kommer ikke til å forsvinne. Vi er her for å bli. Vi kommer til å bli bedre, og om vi jobber like godt som vi pleier så ser jeg vår 20. serietittel som starten på et nytt tiår med suksess, sa han.

– Om jeg kommer til å være her i hele tiåret gjenstår å se, men i øyeblikket har jeg absolutt ingen planer om å slutte.

- Gir seg før søndag

Ferguson skal angivelig være klar til å offentliggjøre at han trekker seg før søndagens seriekamp mot Swansea.

The Telegraph, så vel som the Guardian, betraktes som to av Englands mer seriøse og troverdige aviser. Om det er noe hold i ryktene de bringer, vil verden sannsynligvis få vite i den nærmeste fremtid:

The Telegraph melder nemlig at Manchester United som et børsnotert selskap er forpliktet til å gi ut relevant informasjon om klubbens drift, noe et eventuelt trenerbytte anses som.

Så langt har klubben ikke kommentert ryktene.

Spekuleres i arvtaker

Ferguson sikret sitt 13. seriegull som United-manager tidligere denne sesongen, og flere medier har denne uken viet spalteplass til å spekulere i hvem som vil ta over for den suksessfulle 71-åringen i fremtiden.

Evertons David Moyes har blitt de fleste spillselskapers favoritt til å ta over jobben på Old Trafford.

Det var forventet at Ferguson skulle gi seg etter 2001-2002-sesongen, men den gangen ombestemte skotten seg etter endt sesong. Ferguson sa da at en framtidig beslutning om å gi seg ville bli gjort med kort varsel.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Personvernpolicy