Wigan tok ledelsen to ganger, men greide ikke å holde på ledelsen og tapte 2-3.

I stedet for å klatre over nedrykksstreken og stå med samme poengsum som Newcastle, Norwich og Sunderland før de to siste rundene, er Wigan fortsatt på nedrykksplass tre poeng bak den nevnte trioen.

Southampton, Aston Villa og Fulham er heller ikke sikre på ny kontrakt, men de puster nok litt lettere etter tirsdagens Wigan-tap.

Før kampen: Mirakel-Martínez kan gjøre det igjen

Swansea var uten seier på åtte kamper før laget gjestet Wigan, og nedturen så ut til å fortsette da Roger Espinoza ga Wigan ledelsen på overtid i første omgang.

Angel Rangel utlignet, men James McCarthy ga hjemmelaget ny ledelse åtte minutter ut i annen omgang.

Israeleren Itay Shechter utlignet for Swansea med et skudd som endret retning på en hjemmespiller, før en misforståelse i Wigan-forsvaret ga Dwight Tiendalli sjansen til å bli matchvinner.

Det måtte spilles ni minutters tilleggstid etter at Swansea-keeper Michel Vorm ble båret ut med en alvorlig skade etter en kollisjon med en lagkamerat i sluttminuttene, men Wigan fikk ikke ballen i mål.

City klar for Mesterligaen

I kveldens andre kamp slo Manchester City West Bromwich Albion 1-0 og er med det definitivt klar for neste sesongs mesterliga.

Edin Dzeko scoret i første omgang og ga fjorårsmester City seieren som gjør at laget ikke lenger kan skyves ut av de tre første plassene som gir direkte innpass i mesterligaens gruppespill.

Fire dager før FA-cupfinalen mot Wigan gjorde Roberto Mancini åtte endringer i laget som spilte sist helg. Reservene halte i land de tre poengene som gjorde at verken Arsenal eller Tottenham kan gå forbi i løpet av de to siste serierundene.