Mirakel-Martínez kan gjøre det igjen

SJEFEN: Roberto Martínez har høstet mye skryt for jobben han har gjort i Wigan siden han tok over i 2009. Foto: Darren Staples (Reuters)
SJEFEN: Roberto Martínez har høstet mye skryt for jobben han har gjort i Wigan siden han tok over i 2009. Foto: Darren Staples (Reuters)

Wigan kan ta et langt steg mot å forlenge historisk rekke om de vinner i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bunnstriden

11. Stoke 41 poeng (36 kamper)

12. Fulham 40 poeng (36 kamper)

13. Aston Villa 40 poeng (36 kamper)

14. Southampton 39 poeng (36 kamper)

15. Sunderland 38 poeng (36 kamper)

16. Norwich 38 poeng (36 kamper)

17. Newcastle 38 poeng (36 kamper)

18. Wigan 35 poeng (35 kamper)

19. Reading 28 poeng (36 kamper)

20. QPR 25 poeng (36 kamper)

Wigan rykket for første gang opp til Premier League i 2005.

Det har de blitt værende siden, noe som gjør de til det eneste fotballaget som aldri har rykket ned fra den øverste divisjonen i England.

Men det har vært veldig nære på noen ganger - i fjor vant de sine tre siste kamper og berget plassen på siste dag. Året før lå de under streken halve sesongen, men med syv poeng av ni mulige på de tre siste holdt de seg oppe.

Ikke rart trener Roberto Martínez, som har relativt små midler til disposisjon i form av penger, blir hyllet som en som utretter mirakler fra sidelinjen.

I år har de igjen vært å finne i bunnstriden, men forrige helgs 3-2-seier borte mot West Bromwich gjør at de har en realistisk sjanse til å holde seg også i år.

De har én kamp mindre spilt og har tre poeng opp til trygg plass. Skulle de vinne hjemme mot Swansea i dag er de over streken. Et ny snuoperasjon av Roberto Martínez sine menn er for alvor på gang.

Se fullstendig tabell her

Så mange poeng må de ha

– Se så mange grå hår jeg har fått!

Det sa Paul Scharner er den nevnte seieren over West Brom på lørdag. Laget lå under to ganger, men klarte å snu til det som kan bli tre uvurderlige poeng.

Les også: Nærmer seg «kur» mot grått hår

Den trepoengeren har nok gjort sitt til at hårfargen til mange andre trenere og spillere i rivaliserende klubber også har skiftet farge.

Fem poeng skiller Fulham på 12. plass og Wigan på 18. Skulle Wigan holde seg igjen, kan det bety at klubber som Newcastle og Sunderland må ta turen ned en divisjon.

Seier i kveld vil for alvor sette press på lagene over før de to siste rundene, men Martínez sitt første mål er ikke nødvendigvis å komme seg over streken.

– Det er ikke veldig viktig for utfallet i år om vi kommer oss over nedrykkstreken eller ikke på tirsdag kveld. Vi blir ikke værende i ligaen om vi vinner mot Swansea og taper de to siste. Det som er viktig er at vi kommer oss så nærme 39-40 poeng som mulig, forklarer han.

– Det er ikke sikkert det holder

Nå har de hvite og blå 35 poeng, noe som betyr at de kan ende opp med maks 44.

Paul Scharner er ikke sikker på at 40 poeng vil være tilstrekkelig.

– Nå har alt forandret seg. Vi trenger i alle fall 40 poeng i år. Garantert. Det er ikke en gang sikkert at det er nok, mener den tidligere Brann-spilleren.

Jakten på de siste ni poengene starter i kveld.

PS! De to resterende kampene til Wigan etter tirsdagens oppgjør er borte mot Arsenal (14. mai) og hjemme mot Aston Villa (19. mai).

Flere fotballnyheter finner du her

Personvernpolicy