Flere A-landslagsspillere i U21-troppen

BRUTTOTROPP KLAR: Den norske U21-treneren Tor Ole Skullerud har tatt ut bruttotroppen på 40 spiller som skal representere Norge i EM i juni. (Foto: Scanpix).
BRUTTOTROPP KLAR: Den norske U21-treneren Tor Ole Skullerud har tatt ut bruttotroppen på 40 spiller som skal representere Norge i EM i juni. (Foto: Scanpix).

U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud har tatt ut flere A-landslagsspillere i bruttotroppen til EM i Israel. Mikkel Diskerud er ikke med i troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den endelige troppen til sommerens sluttspill skal reduseres til 23 spillere. Blant spillerne i bruttotroppen er Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Markus Henriksen (Alkmaar), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg) og Joshua King (Blackburn). De er også aktuelle for A-landslagets VM-kvalifiseringskamp mot Albania 7. juni.

EM-sluttspillet arrangeres 5.-18. juni i Israel. Norge er i gruppe med vertsnasjonen Israel, England og Italia.

– Jeg har en veldig god følelse, og jeg synes absolutt at norsk fotball skal være stolte av denne 40-mannslisten. Dette er et bevis på at vi har mange unge, lovende spillere på vei opp og fram – både i klubber ute i Europa og som preger hjemlig liga, sier Skullerud til fotball.no.

Diskerud er uaktuell fordi han ikke har avklart spørsmålet om hvilket landslag han vil spille for. Han har flere kamper for USA, men har foreløpig ikke spilt offisielle kamper for amerikanerne (kvalifisering/sluttspill).

Les også: Diskerud kan være tapt for Norge pm en måned

G19-spillerne Mohamed Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og Veton Berisha har også vært aktuelle, men de kom ikke med i bruttotroppen.

– Vi har tatt en vurdering på de spillerne som holder G19-alder og har vært gode i klubbene sine. G19-landslaget skal ut i en viktig EM-kvalikrunde på samme tid som mesterskapet, og vi har landet på at de aktuelle spillerne ikke er så langt framme at de ville fått mye spilletid i mesterskapet, sier Skullerud.

Norge tok seg til EM etter å ha slått ut Frankrike i omspillet. Det er annen gang Norge er med i U21-EM. I 1998 ble det bronse under Nils Johan Sembs ledelse.

Her er bruttotroppen til U21-EM i Israel:

Yann-Erik de Lanlay (Viking), Jo Inge Berget (Molde), Valon Berisha (Salzburg), Mathis Bolly (Fortuna Düsseldorf), Torgeir Børven (Vålerenga), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Omar Elabdellaoui (Eintrach Braunschwig), Alexander Groven (Hønefoss), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Markus Henriksen (Alkmaar),

Abdissalam Ibrahim (Strømsgodset), Eirik Johansen (Scunthorpe), Remi Johansen (Tromsø), Stefan Johansen (Strømsgodset), Flamur Kastrati (Erzgebirge Aue), Muhamed Keita (Strømsgodset), Joshua King (Blackburn), Gudmund Taksdal Kongshavn (Vålerenga), Anders Konradsen (Rennes), Anders Kristiansen (Bryne),

Kristoffer Knudsen Larsen (Brann), Martin Linnes (Rosenborg), Brede Mathias Moe (Rosenborg), Mushaga Bakenga (Brugge), Håvard Nielsen (Salzburg), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ørjan Håskjold Nyland (Molde), Arild Østbø (Strømmen), Marcus Pedersen (OB), Stian Ringstad (Lillestrøm),

Thomas Rogne (Celtic), Fredrik Semb Berge (Odd), Harmeet Singh (Feyenoord), Jørgen Skjelvik (Kalmar), Stefan Strandberg (Rosenborg), Jonas Svensson (Rosenborg), Jonathan Tollås Nation (Aalesund), Fredrik S. Ulvestad (Aalesund), Gustav Valsvik (Sogndal), Simen Wangberg (Brann).

Det skal tas ut en endelig tropp på 23 spillere.

Personvernpolicy