Ferguson sliter fortsatt med at Bale glapp

ønsket: Gareth Bale har lenge vært ønsket av Manchester United-manager Alex Ferguson. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix
ønsket: Gareth Bale har lenge vært ønsket av Manchester United-manager Alex Ferguson. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix

Manchester United-manager Alex Ferguson innrømmer at han fortsatt er irritert over at han ikke fikk hentet Gareth Bale til klubben for seks år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar 2007 tok Ferguson kontakt med Southampton i et forsøk på å kjøpe den lovende venstrekanten. Noen måneder senere gikk Bale til Tottenham, og det plager skotten stadig.

– Vi var skuffet over Southampton på det tidspunktet. Vi var først, men de svarte oss aldri, sier han, ifølge Sky Sports.

Tottenham endte opp med å betale 7 millioner pund (63,5 mill. kroner) for Bale. Han er siden blitt en av verdens beste fotballspillere og ble kåret til årets spiller og årets unge spiller i Premier League inneværende sesong.

Minner om Sharpe

Ferguson er overbevist om at det ikke var Bale, men ungdomsklubben Southampton som stoppet waliserens overgang til United den gangen i 2007.

– Det var ikke gutten som avviste oss, det var Southampton. Noen uker senere skrev han under for Tottenham.

– Det minner meg om da vi hentet Lee Sharpe. Han var en lang, tynn gutt, men plutselig var han bygd som en lett tungvektsbokser. På samme måte har Bale utviklet seg fysisk de siste to årene. Han er blitt voksen, sier United-manageren, som samtidig roser Harry Redknapps arbeid med Bale i Tottenham.

– Han var venstreback da vi forsøkte å hente ham. Det var først da Harry gikk til Tottenham at han fikk gjort ham om til en ving.

Les også: Har liten tro på Tottenham

Ønsket i Madrid

I sommer er det ventet at Ferguson gjør et nytt forsøk på å skaffe seg Bale. Denne gangen blir nok overgangssummen betydelig høyere, og konkurransen hardere.

Ryktene sier at United forbereder et bud på over 500 millioner kroner pluss en spiller for å hente Premier Leagues bestemann. Samtidig har Real Madrid-fansen gjort det klart at de ønsker Bale til den spanske hovedstaden.

I en spørreundersøkelse avisen Marca har gjennomført, svarer 89,1 prosent av lagets supportere at Bale er blant favorittene.

23-åringen har tidligere ytret at han ønsker å spille i mesterligaen neste sesong. Tottenham er for øyeblikket nummer fem i ligaen og får en tøff kamp både med å sikre mesterligaspill og å beholde sin beste spiller.

Personvernpolicy