Meny

Patrick Thoresen reddet norsk seier på slutten

Patrick Thoresen satte vinnermålet i kampen mot Danmark i ishockey-VM søndag. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patrick Thoresen ordet norsk 3-2 seier over Danmark i ishockey-VM søndag, men seieren satt langt inne. Den avgjørende scoringen kom 2.32 minutter før slutt.

– Vi slet hele kampen både som lag og i førsterekka. Nok en gang gjorde vi en middelmådig match, og da slapp vi inn to mål i tredje periode. Det var ekstra godt at vi fikk være rekka som scoret det avgjørende målet. Jeg tror det betydde mye for oss tre, sa matchvinner Thoresen til NTB.

– Det har vært litt frustrerende, for jeg føler av vi skapte en del i første del av kampen. Vi hadde flere gode skudd fra backposisjon i overtall, men det var marginene som ikke gikk helt vår vei. I fjor vant vi tilsvarende kamp 6-2, men da gikk jo nesten alt inn, sa Thoresen.

– Det ble tre poeng, og jeg er fornøyd med det. Guttene ofret seg skikkelig i denne kampen, men vi er ikke på samme nivå som i fjor, sa landslagssjef Roy Johansen til Max.

Bra start

Det startet bra for Norge, som programmessig tok ledelsen ved veteranen Mats Trygg i første periode. I midtperioden økte Anders Bastiansen den norske ledelsen til 2-0. Samtidig fikk danskene en scoring annullert for bruk av høy kølle. Det norske laget hadde marginene med seg.

I sluttperioden krummet danskene nakken og gikk på for fullt. Det ble redusering til 1-2, og ti minutter før slutt utlignet de danske spillerne. Dermed var det nerve i kampen igjen.

– Jeg vil vel si at det første danske målet var litt unødvendig. Vi var nok litt tafatte på den andre scoringen også, mente Johansen.

Den norske lagkapteinen Ole Kristian Tollefsen måtte forlate banen med en skade da det gjensto snaue tre minutter å spille, og like etter at han hadde forlatt banen, klarte Patrick Thoresen å sette vinnermålet bak den danske keeperen.

Til topps

Med seieren rykket det norske laget helt til topps i gruppen etter de to første kampene, for lørdag ble det 3-1 seier i åpningskampen mot Slovenia.

– Nå er vi gjennom de første kampene. Vi står med to seirer i disse tøffe kampene. Derfor mener jeg vi kan senke skuldrene litt nå, sa den norske landslagssjefen etter den dramatiske kampen i Globen sent søndag kveld.

Tollefsen er en meget viktig mann i det norske forsvaret. Landslagslege Ole Fosse sa at han håper å ha kapteinen klar til tirsdagens kamp mot Canada.

– Tollefsen har strukket en muskel øverst i ryggen, forklarte Fosse.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus