Meny

Kontroversiell annullering da Liverpool og Everton delte poengene

INTENST: Oppgjøret var som vanlig tett og jevnt, men de store sjansene uteble. Foto: EPA/PETER POWELL

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sylvain Distin fikk et mål annullert for Everton i 0-0-kampen borte mot Liverpool i søndagens Merseyside-derby.

Den franske Everton-stopperen headet ballen i nettmaskene etter 56 minutter, men dommeren blåste for en liten dytt i ryggen på Jamie Carragher.

Avgjørelsen virket noe streng.

Liverpool hadde flere sjanser i annen omgang til å vinne byderbyet. Etter 48 minutter kom Daniel Sturridge fri i boksen, men Everton-keeper Tim Howard rykket ut raskt og blokkerte skuddet fra engelskmannen.

Bakgrunn: Vil knuse Evertons historiske drøm

Steven Gerrard rundet Howard i det 74. minutt, men avslutningen fra Liverpool-veteranen ble reddet i tide av Distin. Ti minutter før slutt kunne en ruvende Daniel Agger stanget rødtrøyene i føringen, men dansken satte ballen like til side for mål.

Før pause var Everton nærmest å ta ledelsen. Leighton Baines serverte etter 17 minutter en perfekt ball til Marouane Fellaini, som avsluttet mot lengste stolpe. Belgieren var kun centimeter fra å score.

Uavgjortresultatet gjør at Everton trolig avslutter sesongen foran Liverpool på tabellen for annen gang på rad. Det vil i så fall bli for første gang siden 1937. Fem poeng skiller Merseyside-klubbene når to kamper gjenstår.

David Moyes har ledet Everton i over ti år, men venter fortsatt på sin første seier over Liverpool på Anfield. Forrige gang blåtrøyene slo byrivalen på bortebane var i september 1999.

Les også: van Persie hjelper fattige fans

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus