Leker ring på spring med Skarsfjord

RAMPETE: Azar Karadas kjenner godt til Rune Skarsfjord (innfelt) fra sin tid i Brann. Det bruker Sogndal-spilleren for alt det er verdt. Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix/Jon Olav Nesvold. Montasje: ABC Nyheter.
RAMPETE: Azar Karadas kjenner godt til Rune Skarsfjord (innfelt) fra sin tid i Brann. Det bruker Sogndal-spilleren for alt det er verdt. Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix/Jon Olav Nesvold. Montasje: ABC Nyheter.

Azar Karadas møter gamle kjente når Sogndal tar imot Brann på søndag. Det får Brann-leiren merke - midt på natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tabellen

1. Aalesund 14 poeng (7 kamper)

2. Strømsgodset 13 poeng (6 kamper)

3. Viking 12 poeng (6 kamper)

4. Brann 12 poeng (6 kamper)

5. Rosenborg 11 poeng (7 kamper)

...

14. Sogndal 5 poeng (6 kamper)

Følg Sogndal-Brann direkte her

Azar Karadas har en fortid i klubber som Benfica, Portsmouth og Kaiserslautern, men norske fans husker han kanskje mest fra tiden i Rosenborg og Brann.

I sistnevnte klubb var han attpåtil i to perioder.

Følg hele runden i eliteserien her

El Fakiri: - Azar terroriserer meg

På søndag møter hans nåværende klubb, Sogndal, laget fra Bergen i eliteseriens syvende runde.

Karadas vil etter all sannsynlighet bli tatt godt imot av sine venner fra Hordaland både før og etter kamp, men selv gjør nordfjordingen det han kan for å gjøre livet surt for sin tidligere lagkamerater før kampstart.

Og han tar i bruk midler som kun kan kalles usportslige. Men morsomme er de.

- Azar driver å terroriserer meg nå. Han ringer hele tiden - midt på natten også!, sier Branns Hassan El Fakiri til BA.

Backveteranen er en god venn av Karadas, men 36-åringen sier han glatt lar være å svare når han ser Sogndal-spilleren sitt nummer lyse opp på telefondisplayet.

- Man begynner jo å lure på om noe er galt når du har flere tapte anrop, men han vil egentlig ingenting. Nå har jeg måttet slå av telefonen, kan han fortelle.

Les også: Diskerud kan være tapt for Norge

Ber ungene plage Skarsfjord

Karadas bekrefter til avisen at han erter El Fakiri, men det er ikke bare Brann-spillerne som får merke på kroppen at det nærmer seg gjenforening med Karadas.

Også trenerapparatet får unngjelde.

- Rune Skarsfjord bor i nabolaget mitt. Jeg har bedt ungene mine ringe på og stikke av hos han, slik at han får feil fokus inn mot kampen, meddeler 31-åringen med tyrkiske aner.

Les også: Oppturen fortsetter for VIF

Badji, Andresen og Austin

En annen spiller som vil møte gamle lagkamerater på Fosshaugane, er Stéphane Mbadji.

Saken fortsetter under bildetFØR: Stéphane Badji har én sesong bak seg i den hvite drakta. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixFØR: Stéphane Badji har én sesong bak seg i den hvite drakta. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Senegaleseren gikk til Brann fra Sogndal før årets sesong, og han har allerede overbevist både gamle og nye lagkamerater om at han var verdt de fem millionene rødtrøyene måtte betale for han.

- Han er en klassespiller av internasjonalt format. Han har en fysikk som er helt unik. Fysisk er han en av de beste jeg har spilt med. Han dekker store rom, er sterk i duellene og en bra ballvinner, sier El Fakiri til Aftenposten.

- Kan han sammenlignes med noen tidligere Brann-spillere?

- Det er vanskelig å sammenligne spillere. Det har vært mange gode her. Martin Andresen var veldig god, men han var en litt annen type spiller. Men Stéphane er der oppe med de beste.

Både Fredrik Nordkvelle og Fredrik Haugen velger å peke på likheten mellom Badji og tidligere Brann-strateg Rodolph Austin, jamaicaneren som nå hever sin lønn i Leeds.

Karadas har mange års erfaring fra europeisk fotball og mener Badji har det som skal til for å ta steget utover landegrensene.

- Han er veldig god og har et stort potensial. Løpskraften hans er enorm. Han har alle muligheter til å få en internasjonal karriere.

Les også: RBK centimetre unna utrolig comeback

- Bryr meg ikke om de buer

Sogndal-trener Jonas Olsson sa tidligere denne uken at det «bare er vinnere i Badji-overgangen», men det gjenstår å se hvilken mottagelse 23-åringen får i fruktbygda.

Hovedpersonen selv kunne knapt brydd seg mindre.

- Blir det spesielt for deg å møte Sogndal?

- Jeg bryr meg om Brann nå, ikke Sogndal, sier Badji.

- Men er du spent på hva slags mottakelse du får?

- Hvis jeg får applaus er det fint, hvis de buer på meg bryr jeg meg ikke.

Flere fotballnyheter finner du her

Personvernpolicy