Eliteserien, 7.runde

Tromsø reddet av tverrliggeren

Tromsøs keeper Marcus Sahlman under eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Tromsø på AKA arena søndag.
Tromsøs keeper Marcus Sahlman under eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Tromsø på AKA arena søndag.

Hønefoss var nærmest seieren, men måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Tromsø søndag. Med siste spark på ballen satte hjemmelagets Riku Riski ballen i tverrliggeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se høydepunktene fra kampen her

Frisparkene til Aleksander Solli er ofte av den farlige sorten. Stopperens harde forsøk på overtid ble fint reddet av Marcus Sahlman i TIL-buret. Returen burde Riski satt i mål, men finnen skjøt i tverrligger og ned på streken.

Les også: Godset på tabelltopp etter seier i toppkamp

Søndagens eliteseriekamp var av den sjanserike sorten, men preget av sjansesløsing og to gode keepere i Sahlman og hjemmelagets Steve Clark.

Tromsø tok ledelsen da Morten Moldskred headet inn 1-0 etter et flott innlegg fra Saliou Ciss ti minutter etter pause.

Les også: Knepen seier til Sarpsborg

Utligningen kom sju minutter senere da Mikkel Vendelbo dukket opp på bakre stolpe og satte ballen mellom beina på Sahlman.

Det burde blitt langt flere mål, men verken Mora, Mendy eller Hovda maktet å score for hjemmelaget på gode muligheter. Samme sløsingen sto Zdenek Ondrasek og Joshua Pritchard for hos Tromsø, hvor også Morten Moldskred kunne scoret sitt andre mål for kvelden fem minutter før slutt.

Les også: Odd snudde til seier

Hønefoss var hakket hvassere søndag, men sliter med å avgjøre jevne kamper. Laget har bare vunnet 1 av sine 20 siste eliteseriekamper. Det bør bekymre trener Leif Gunnar Smerud.

Hønefoss-kaptein Kristjan Örn Sigurdsson og Tromsøs måljeger Ondrasek avsluttet begge kampen med bandasje etter at de skallet sammen i 2. omgang.

Personvernpolicy