Merseysidederby kl 14.30

Vil knuse Evertons historiske drøm

FYR I PEISEN: Det forventes et knalltøft oppgjør når Steven Gerrards Liverpool møter byrival Everton og Marouane Fellaini på Anfield søndag kl. 14.30. (Foto: Scanpix).
FYR I PEISEN: Det forventes et knalltøft oppgjør når Steven Gerrards Liverpool møter byrival Everton og Marouane Fellaini på Anfield søndag kl. 14.30. (Foto: Scanpix).

Liverpool-spillerne vil ikke la byrivalen kopiere bedriften fra 1937.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statistikk: Merseyside-derbyet
  • Lagene har møttes 41 ganger i Premier League. Liverpool har vunnet 18 mot Evertons ni.
  • Lagene hadde møttes 146 ganger før Premier League ble til i 1992. Der er statistikken jevnere: Liverpool vant 55, Everton 48. 43 kamper endte uavgjort. 384 mål ble scoret.
  • Medregnet alle turneringer, har lagene møttes 291 ganger. 88 ganger har Liverpool triumfert, 66 ganger har de blå kunnet juble. 557 mål har det blitt totalt.
  • Ian Rush har stått for 25 av disse - mer enn noen andre. Evertons Dixie Dean er nestemann på listen med sine 19.
  • Everton-målvakt Neville Southall har med sine 41 kamper spilt flest derbier - fem mer enn nevnte Rush.

I dag møtes Liverpool og Everton til det som trolig blir et klassisk og intenst Merseyside-derby på Anfield. Mye står på spill når tre runder av årets sesong gjenstår - Everton har en E-cupplass i sikte, mens Liverpools hovedmål for sesongen nå er å komme høyere enn The Toffees på sluttabellen.

Og akkurat det er viktig for den røde delen av byen.

- Vi har fortsatt en mulighet til å ta igjen Everton, og det er målet vårt. Og vi vet at vi må vinne for å komme en plassering høyere enn der vi ligger nå, sier Lucas Leiva til Liverpool Echo.

Følg Liverpool-Everton direkte her fra kl 14.30.
Følg Manchester United-Chelsea direkte her fra kl 17.00.

Sist gang i 1936/37

For dersom Liverpool-spillerne ikke makter å klatre forbi David Moyes' mannskap når vi skriver søndag 19. mai kveldstid, gjentar Everton en bedrift de ikke har klart på 75 år:

Å havne over Liverpool på tabellen to sesonger på rad.

I fjor endte Everton på 7. plass (56 poeng) med naboen på plassen bak, fire poeng etter.

Situasjonen er nærmest lik i år. Everton ligger i øyeblikket på 6. plass med 59 p., mens Liverpool har 54 p. på 7. plass.

Liverpool har hatt en trøblete sesong hvor spesielt angrepsesset Luis Suárez ofte har vært i sentrum for skriveriene i media. Tidlig i sesongen ble han beskyldt for ofte å filme seg til straffespark, mens han mot slutten fikk en karantene for å ha bitt en motspiller.

Les også: Suarez bet Ivanovic i frustrasjon

Kun to poeng bak med seier

Nå vil Liverpool avslutte med stil og la sportslig suksess prege overskriftene resten av året.

- Det har vært en vanskelig sesong, men vi må stå på. Vi har tre kamper igjen og mulighet til å få ni poeng til. Måten vi femsto på mot Newcastle viste at vi alle har karakter, sier Leiva.

Også kaptein Steve Gerrard vil gjøre livet surt for alle blå på søndag.

- Selvsagt er målet nå å komme over Everton på tabellen, og før sist kamp sa vi at målet var å vinne de fire gjenstående kampene. Vinner vi på søndag er vi bare to poeng bak dem, sier Gerrard ifølge nsno.co.uk, et uavhengig nettsted for Everton-supportere.

Sesongens første møte mellom Liverpool og Everton endte 2-2. Liverpools Luis Suárez sendte de røde tidlig opp i en tomåls-ledelse, men Steven Naismith og Leon Osman sørget for poengdeling på Goodison Park til slutt.

Søndag spilles også kampen Manchester United-Chelsea. United er allerede seriemester mens Chelsea kjemper om en plass i neste års Mesterliga. Avspark på Old Trafford er kl. 17.00.

Les også: Manchester United er seriemester

Personvernpolicy