Meny

Merseysidederby kl 14.30

Vil knuse Evertons historiske drøm

FYR I PEISEN: Det forventes et knalltøft oppgjør når Steven Gerrards Liverpool møter byrival Everton og Marouane Fellaini på Anfield søndag kl. 14.30. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-spillerne vil ikke la byrivalen kopiere bedriften fra 1937.
Statistikk: Merseyside-derbyet
  • Lagene har møttes 41 ganger i Premier League. Liverpool har vunnet 18 mot Evertons ni.
  • Lagene hadde møttes 146 ganger før Premier League ble til i 1992. Der er statistikken jevnere: Liverpool vant 55, Everton 48. 43 kamper endte uavgjort. 384 mål ble scoret.
  • Medregnet alle turneringer, har lagene møttes 291 ganger. 88 ganger har Liverpool triumfert, 66 ganger har de blå kunnet juble. 557 mål har det blitt totalt.
  • Ian Rush har stått for 25 av disse - mer enn noen andre. Evertons Dixie Dean er nestemann på listen med sine 19.
  • Everton-målvakt Neville Southall har med sine 41 kamper spilt flest derbier - fem mer enn nevnte Rush.

I dag møtes Liverpool og Everton til det som trolig blir et klassisk og intenst Merseyside-derby på Anfield. Mye står på spill når tre runder av årets sesong gjenstår - Everton har en E-cupplass i sikte, mens Liverpools hovedmål for sesongen nå er å komme høyere enn The Toffees på sluttabellen.

Og akkurat det er viktig for den røde delen av byen.

- Vi har fortsatt en mulighet til å ta igjen Everton, og det er målet vårt. Og vi vet at vi må vinne for å komme en plassering høyere enn der vi ligger nå, sier Lucas Leiva til Liverpool Echo.

Følg Liverpool-Everton direkte her fra kl 14.30.
Følg Manchester United-Chelsea direkte her fra kl 17.00.

Sist gang i 1936/37

For dersom Liverpool-spillerne ikke makter å klatre forbi David Moyes' mannskap når vi skriver søndag 19. mai kveldstid, gjentar Everton en bedrift de ikke har klart på 75 år:

Å havne over Liverpool på tabellen to sesonger på rad.

I fjor endte Everton på 7. plass (56 poeng) med naboen på plassen bak, fire poeng etter.

Situasjonen er nærmest lik i år. Everton ligger i øyeblikket på 6. plass med 59 p., mens Liverpool har 54 p. på 7. plass.

Liverpool har hatt en trøblete sesong hvor spesielt angrepsesset Luis Suárez ofte har vært i sentrum for skriveriene i media. Tidlig i sesongen ble han beskyldt for ofte å filme seg til straffespark, mens han mot slutten fikk en karantene for å ha bitt en motspiller.

Les også: Suarez bet Ivanovic i frustrasjon

Kun to poeng bak med seier

Nå vil Liverpool avslutte med stil og la sportslig suksess prege overskriftene resten av året.

- Det har vært en vanskelig sesong, men vi må stå på. Vi har tre kamper igjen og mulighet til å få ni poeng til. Måten vi femsto på mot Newcastle viste at vi alle har karakter, sier Leiva.

Også kaptein Steve Gerrard vil gjøre livet surt for alle blå på søndag.

- Selvsagt er målet nå å komme over Everton på tabellen, og før sist kamp sa vi at målet var å vinne de fire gjenstående kampene. Vinner vi på søndag er vi bare to poeng bak dem, sier Gerrard ifølge nsno.co.uk, et uavhengig nettsted for Everton-supportere.

Sesongens første møte mellom Liverpool og Everton endte 2-2. Liverpools Luis Suárez sendte de røde tidlig opp i en tomåls-ledelse, men Steven Naismith og Leon Osman sørget for poengdeling på Goodison Park til slutt.

Søndag spilles også kampen Manchester United-Chelsea. United er allerede seriemester mens Chelsea kjemper om en plass i neste års Mesterliga. Avspark på Old Trafford er kl. 17.00.

Les også: Manchester United er seriemester

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus