Hull sikret opprykk i dramatisk avslutning

TILBAKE: Paul McShane scoret ett av målene da Hull rykket opp til Premier League på lørdag. Her fra en scoring mot Liverpool i 2008. Foto: REUTERS/Phil Noble

Hull kunne blitt hindret opprykk av Nicky Maynards sene utligningsmål, men laget tok seg tilbake til Premier League da Watford feilet i den spennende sesongavslutningen.

De gulkledde vertene trengte seier hjemme mot serievinner Cardiff for å sikre opprykket. Alt så bra ut da Nick Proschwitz og Paul McShane vendte til 2-1-ledelse i annen omgang, men i sluttminuttene ble det dramatisk på Hulls hjemmebane.

Først fikk gjestenes Andrew Taylor sitt andre gule kort for en takling mot Ahmed Elmohamady. Og i tilleggstiden handset Abdoulaye Faye i eget felt og lagde straffe til Cardiff. Den satte Maynard i mål, og Hull-spillerne måtte vente før de kunne slippe jubelen løs.

Tabellen ser du her

Watford kunne ta Hulls plass med seier hjemme mot Leeds. Vertene måtte klare seg med 10 mann i annen omgang etter at Troy Deeney ble utvist på stillingen 1-1.

Også i Watford-kampen falt avgjørelsen helt på tampen.

I siste ordinære spilleminutt scoret Leeds-angriperen Ross McCormack til 2-1. Watford må dermed ut i opprykksspill om den siste Premier League-plassen.

Bruce jublet

Hulls manager, den tidligere Manchester United-stopperen Steve Bruce, var ekstatisk etter at opprykket var sikret.

– Dette var fantastisk underholdning, men Jesus Kristus så spennende det ble. Jeg har sagt i flere uker at det ville gå opp og ned, men jeg har aldri opplevd noe slikt som de siste 10-15 minuttene.

– Det krevde krefter, men vi fortjente det. Dommeren gjorde en utrolig beslutning da han Cardiff straffen, men det er vår dag, sa Bruce.

Hull var sist i Premier League i 2009/10-sesongen. Da endte laget nest sist med 30 poeng.

I opprykksspillet skal Watford møte Leicester, som sikret 6.-plassen med 3-2-seier over Nottingham på bortebane lørdag. Jonathan Parr og Crystal Palace møter Brighton i sin semifinale.

Wolves rykket ned

Wolverhampton hadde før siste runde en ørliten sjanse til å overleve i mesterskapsserien.

Det håpet ble knust i 0-2-tapet for Brighton lørdag.

Dean Saunders har hatt en vond tid som manager for «ulvene» etter at han erstattet Ståle Solbakken i januar. Marerittsesongen har gitt klubbens annet strake nedrykk.

Akkurat som for nøyaktig 28 år siden, sist Wolves rykket ned til nivå 3 i engelsk fotball, var det Brighton som satte det endelige punktumet. Den tidligere Newcastle-spilleren Kazenga LuaLua avgjorde kampen med to scoringer før pause.

Wolves havnet for første gang under streken 19. februar og har vært i «nedrykkssumpa» siden. Laget slår følge med Peterborough og Bristol City ned til 1. divisjon.

Siden Solbakken ble sparket vant Wolves fem seriekamper, mens fem endte uavgjort og ti ble tapt.