Meny

Hull sikret opprykk i dramatisk avslutning

TILBAKE: Paul McShane scoret ett av målene da Hull rykket opp til Premier League på lørdag. Her fra en scoring mot Liverpool i 2008. Foto: REUTERS/Phil Noble

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hull kunne blitt hindret opprykk av Nicky Maynards sene utligningsmål, men laget tok seg tilbake til Premier League da Watford feilet i den spennende sesongavslutningen.

De gulkledde vertene trengte seier hjemme mot serievinner Cardiff for å sikre opprykket. Alt så bra ut da Nick Proschwitz og Paul McShane vendte til 2-1-ledelse i annen omgang, men i sluttminuttene ble det dramatisk på Hulls hjemmebane.

Først fikk gjestenes Andrew Taylor sitt andre gule kort for en takling mot Ahmed Elmohamady. Og i tilleggstiden handset Abdoulaye Faye i eget felt og lagde straffe til Cardiff. Den satte Maynard i mål, og Hull-spillerne måtte vente før de kunne slippe jubelen løs.

Tabellen ser du her

Watford kunne ta Hulls plass med seier hjemme mot Leeds. Vertene måtte klare seg med 10 mann i annen omgang etter at Troy Deeney ble utvist på stillingen 1-1.

Også i Watford-kampen falt avgjørelsen helt på tampen.

I siste ordinære spilleminutt scoret Leeds-angriperen Ross McCormack til 2-1. Watford må dermed ut i opprykksspill om den siste Premier League-plassen.

Les også: Mancini: - Håper middagen smakte!

Bruce jublet

Hulls manager, den tidligere Manchester United-stopperen Steve Bruce, var ekstatisk etter at opprykket var sikret.

– Dette var fantastisk underholdning, men Jesus Kristus så spennende det ble. Jeg har sagt i flere uker at det ville gå opp og ned, men jeg har aldri opplevd noe slikt som de siste 10-15 minuttene.

– Det krevde krefter, men vi fortjente det. Dommeren gjorde en utrolig beslutning da han Cardiff straffen, men det er vår dag, sa Bruce.

Hull var sist i Premier League i 2009/10-sesongen. Da endte laget nest sist med 30 poeng.

I opprykksspillet skal Watford møte Leicester, som sikret 6.-plassen med 3-2-seier over Nottingham på bortebane lørdag. Jonathan Parr og Crystal Palace møter Brighton i sin semifinale.

Les også: Seks lag kan bli seriemestre denne helgen

Wolves rykket ned

Wolverhampton hadde før siste runde en ørliten sjanse til å overleve i mesterskapsserien.

Det håpet ble knust i 0-2-tapet for Brighton lørdag.

Dean Saunders har hatt en vond tid som manager for «ulvene» etter at han erstattet Ståle Solbakken i januar. Marerittsesongen har gitt klubbens annet strake nedrykk.

Akkurat som for nøyaktig 28 år siden, sist Wolves rykket ned til nivå 3 i engelsk fotball, var det Brighton som satte det endelige punktumet. Den tidligere Newcastle-spilleren Kazenga LuaLua avgjorde kampen med to scoringer før pause.

Wolves havnet for første gang under streken 19. februar og har vært i «nedrykkssumpa» siden. Laget slår følge med Peterborough og Bristol City ned til 1. divisjon.

Siden Solbakken ble sparket vant Wolves fem seriekamper, mens fem endte uavgjort og ti ble tapt.

Flere fotballnyheter finner du her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus