Oppturen fortsetter for Vålerenga

FREMPÅ: Diego Calvo, her gratulert av Mohammed Fellah, ga bortelaget en tidlig ledelse da han var kvikkest frempå på en retur. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Vålerenga fikk en knallstart og tok sesongens første borteseier med 2-1 over Sandnes Ulf i eliteserien lørdag.

Dermed fortsatte oppturen for Kjetil Rekdals menn uken etter seieren over Aalesund på Ullevaal.

Tidlige scoringer av Diego Calvo og Simon Larsen sørget for at Sandnes Ulf måtte gå av banen uten poeng.

Se høydepunktene fra kampen her

Vertene har kun plukket to poeng på fire hjemmekamper. Tommy Høilands redusering etter 52 minutter skapte spenning lørdag, men fortsatt står Asle Andersens gutter uten seier på eget gress. De to trenerne var enige om at de første 25 minuttene avgjorde lørdagens kamp.

– Det var en god start på kampen, og det har vi ikke hatt tidligere i sesongen. De første 25 minuttene var veldig bra, og vi burde ha ledet 3-0. I annen omgang kom Sandnes Ulf til litt for mange sjanser, og vi har en del å gå på når det gjelder klokskap og presisjon, sa Rekdal til C More.

– Det er utilgivelig å havne under 0-2 så tidlig. Guttene gjorde en god innsats, men vi begynte for sent. Vi må være på fra start i neste kamp, slo Andersen fast.

Se tabellen her

To kjappe

Kampen var sju minutter gammel da Calvo sendte VIF i føringen. Han plukket opp en retur etter at Sean McDermott reddet skuddforsøket fra Mostafa Abdellaoue.

Sandnes Ulf-forsvaret rotet det til bare fire minutter senere og lot innkastet fra Marcel Wawrzynkiewicz gå gjennom feltet og inn til Simon Larsen. Midtstopperen fikk en enkel jobb med å øke til 2-0.

Larsen var nær ved å bli tomålsscorer etter en drøy halvtimes spill. Et hjørnespark ble stusset videre til VIF-forsvareren, som klinket ballen i stolpen og ut med høyrefoten.

Nær uavgjort

Sandnes Ulf-spillerne ropte på straffe da Steinthor Thorsteinsson ble felt i Vålerenga-feltet like før pause, men uten å bli hørt.

Trøsten ble Høilands redusering etter hvilen. Spissens første forsøk ble stoppet av Gudmund Kongshavn, men Marius Helle fikk plukket opp returballen og slo inn til Høiland, som enkelt kunne putte ballen i det åpne målet.

Hjemmelaget førte kampen etter reduseringen og presset på for nok et mål. Både Helle og Thorsteinsson hadde store sjanser, men Vålerenga holdt unna kampen ut.

VIF har med det ni poeng fra sju kamper og klatret til en foreløpig 9.-plass i eliteserien. Sandnes Ulf på 11.-plass har åtte poeng.

– Det er en lang vei opp til de beste lagene, men nå har vi hatt en god uke og er iallfall på midten av tabellen. Det eneste som hjelper, er å vinne kamper, sa Rekdal.