Seks lag kan bli seriemestre denne helgen

FIRE AV SEKS: Carlo Ancelotti (f.v., PSG), Tito Vilanovo (Barcelona), Jorge Jesus (Benfica) og Frank de Boer (Ajax) er noen an trenerne som håper å sikre ligagullet i løpet av de nærmeste dagene. Foto: AFP PHOTO/ANP/OLAF KRAAK/EPA/ALBERTO ESTEVEZ/AP Photo/Francisco Seco/LLUIS GENE. Montasje: ABC Nyheter.
FIRE AV SEKS: Carlo Ancelotti (f.v., PSG), Tito Vilanovo (Barcelona), Jorge Jesus (Benfica) og Frank de Boer (Ajax) er noen an trenerne som håper å sikre ligagullet i løpet av de nærmeste dagene. Foto: AFP PHOTO/ANP/OLAF KRAAK/EPA/ALBERTO ESTEVEZ/AP Photo/Francisco Seco/LLUIS GENE. Montasje: ABC Nyheter.

En hel haug med europeiske ligaer kan bli avgjort lørdag og søndag. Se oversikten her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt flere uker igjen av de aller fleste europeiske fotballigaene, men mange er allerede avgjort hva vinnere angår.

Manchester United har vunnet Premier League, Shakhtar Donetsk har vunnet den ukrainske versjonen, Bayern München sikret seg Bundeliga-gullet på rekordtid, og Olympiakos sikret seg den greske ligaen for 40. gang allerede i mars.

I løpet av de neste to dagene kan også den spanske, italienske, portugisiske, tyrkiske, nederlandske og franske ligaen få sine vinnere.

Barcelona på stø kurs

Den spanske ligaen har vært uvanlig lite spennende i år.

Real Madrids trøblete innledning på sesongen gjorde at Barcelona tidlig fikk en stor ledelse, og spenningen har stort sett dreid seg om hvilket av Madrid-lagene som blir nummer to og hvilke lag som må ta turen ned en divisjon.

Barcelona leder La Liga med 11 poeng når fem kamper gjenstår. Nummer to er Real Madrid.

Vinner katalanerne borte mot Real Betis på søndag, samtidig som José Mourinhos menn avgir poeng mot Valladolid på lørdag, er Barcelona mestre for 22. gang.

Se tabellen her

Les også: - Guardiola vil betale 180 millioner for denne mannen

Juventus cruiser mot gullet

Juventus er, som Barcelona, 11 poeng foran neste lag på tabellen i Seria A.

Saken fortsetter under bildetLYKKELIG SLUTT: Juventus-trener Antonio Conte ble tidligere i sesongen utestengt for kampfiksing, men ser ut til å kunne få noe å juble for om ikke lenge. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACELYKKELIG SLUTT: Juventus-trener Antonio Conte ble tidligere i sesongen utestengt for kampfiksing, men ser ut til å kunne få noe å juble for om ikke lenge. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

I Italia gjenstår det derimot bare fire runder, noe som betyr at «den gamle dame» bare trenger ett poeng hjemme mot Palermo på søndag for å sikre tittelen. Ligagullet blir i såfall Torino-klubbens 29. i historien.

Napoli på andreplass er verter for Inter Milan søndag kveld.

Se tabellen her

Tre på rad for de Boer?

I Nederland har det vært betydelig jevnere enn i Spania og Italia.

Vitesse, Feyenoord, PSV og Ajax har lenge kjempet side om side, men sistnevnte har skaffet seg en luke på oppløpssiden.

Med bare seks poeng igjen å spille om, leder laget fra hovedstaden med fire poeng over PSV på andre.

Vinner Ajax, ledet av tidligere storspiller Frank de Boer, hjemme mot Willem II søndag formiddag er gullet i boks. Det vil i såfall bli det tredje ligagullet på tre år.

Se tabellen her

Les også: Fotballens dopinghistorie

Lønningsdag for PSG

Zlatan, Pastore, Lavezzi og co. er i ferd med gi de styrtrike eierne av klubben valuta for pengene.

Fire kamper gjenstår, PSG har 73 poeng, Marseille på andreplass har 64.

Vinner Carlo Ancelottis disipler mot Valenciennes, og Marseille unngår å gjøre det samme mot Bastia, er de mestre for første gang siden 1994. De trenger heller ikke vinne: det holder å ta flere poeng enn Marseille denne runden.

Se tabellen her

Kan bryte Portos dominans

Benfica og Porto har fullstendig dominerte den portugisiske ligaen i år.

Begge lagene har fortsatt til gode å tape, men Portos seks uavgjorte kamper gjør at Benfica har en luke på fire poeng når tre kamper gjenstår.

Ligagullet går til Lisboa-klubben om de vinner mot Estoril og Porto taper borte mot Nacional lørdag kveld.

Om mindre enn to uker kan de skaffe seg enda et trofé: da møter de Chelsea i finalen i Europa League.

Se tabellen her

Les også: Benfica til finale

Stjernene leverer i Galatasaray

I Tyrkia er det også langt på vei avgjort.

Saken fortsetter under bildetLOJAL: Fatih Terim er inne i sin tredje periode som trener for Galatasaray. Vinner laget i helgen tar han sitt sjette gull med hovedstadsklubben. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILICLOJAL: Fatih Terim er inne i sin tredje periode som trener for Galatasaray. Vinner laget i helgen tar han sitt sjette gull med hovedstadsklubben. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILIC

Fatih Terims Galatasaray er syv poeng foran Fenerbache med ni poeng igjen å spille om.

Vinner Didier Drogba, Wesley Sneijder, Emmanuel Eboué og co. mot Sivasspor på søndag er det avgjort - én uke før Galatasaray og Fenerbache møtes til Istanbul-derby.

Se tabellen her

Les også: Tyrker stygt skadet

Flere fotballnyheter fra inn - og utland finner du her

Personvernpolicy