Meny

Mancini - Håper middagen smakte!

SPØKEFUGL: Roberto Mancini vartet som vanlig opp med originale svar når har ble spurt om Txiki Begiristains (innfelt) møte med agenten til Manuel Pellegrini. Foto: AP Photo/Andy Wong/Manu Fernandez. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italieneren spøker bort de siste ryktene om at han kan forlate Manchester City ved sesongslutt.

Noen trenerjobber er mer omtalte på den såkalte ryktebørsen enn andre.

Rafael Benítez får daglig spørsmål om sitt virke i Chelsea, José Mourinho erter på seg presse og klubbeiere uansett hvor han går, og et sikkert vårtegn er at Roberto Mancini får spørsmål om han er ferdig i Manchester City.

Les også: van Persie månedens spiller for femte gang

- Tviler på at det er sant

Det hevder han selv ikke er tilfellet - til tross for at engelske medier gjør det meste ut av at City-direktør Txiki Begiristain tidligere denne uken nøt en bedre middag med agenten til Malaga-trener Manuel Pellegrini.

Pellgrini har blitt linket til både Mancini og Benítez sine jobber denne sesongen, men Mancini vil nødig legge seg borti hvem Begiristain velger å sette seg ned rundt bordet med.

- Jeg håper middagen smakte! Txiki reiser over hele verden på grunn av jobben sin. Derfor synes jeg det er helt uproblematisk at han spiser middag med Pellegrinis manager eller Brendan Rodgers sin manager.

- Jeg tviler på at det er sant, men det er helt greit for meg om det er det, sier han til TeamTalk.

Les også: Villas-Boas tror Bale blir uansett

- Vi trenger ikke snakke om sånt

PÅ JOBBJAKT?: Manuel Pellegrini har en fortid fra klubber som Real Madrid, Villarreal og River Plate. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay.PÅ JOBBJAKT?: Manuel Pellegrini har en fortid fra klubber som Real Madrid, Villarreal og River Plate. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay.

Nå skal det sies at agenten til Pellegrini, Jesus Martínez, også er agenten til Malaga-spiller Isco - den offensive midtbanespilleren City, så vel som de fleste andre storklubber i Europa, angivelig skal være interessert i.

Mancini vil ikke spekulere i hva som ble diskutert over middagsbordet, og han vil heller ikke spekulere i sin egen fremtid.

- (Styreformann Khaldoon) har aldri, aldri sagt at det er garantert at jeg er her til høsten. Vi trenger ikke snakke om sånt, det er ikke noe vi synes er problematisk. Jeg har fire år igjen på kontrakten min, og jeg samarbeider med seriøse folk som Khaldoon Al Mubarak og (eier) Sheikh Mansour.

- Vi har et godt forhold. På tre år har vi vunnet tre titler, og nå har vi sjansen til å vinne en ny, sier han.

De lyseblå fra Manchester har ikke klart å leve opp til fjorårssesongen som så de snyte Alex Fergusons menn for ligagullet. Likefullt har de et godt grep om andreplassen i serien og skal spille FA-Cup-finale mot Wigan neste helg.

- Visst jeg ikke hadde vunnet noe på tre år, ok, men vi har gjort en god jobb så langt. Styreformannen kan bestemme hva han vil når det gjelder managerjobben, men for øyeblikket er det ikke problemer mellom oss.

Les også: Fotballens mørke dopinghistorie

Mot slutten for Sinclair

En som uten tvil ser ut til å nærme seg utgangsdøren på Etihad Stadium er Scott Sinclair.

Les også: - Guardiola forhører seg om Arsenal-stopper

24-åringen ble hentet fra Swansea før sesongen, men har så langt bare fått starte to seriekamper for de regjerende mestrene.

Saken fortsetter under bildetLITE BRUKT: Scott Sinclair har til sammen fått 16 sjanser for City. Nær samtlige har vært fra benken. Her fra hans eneste opptreden i mesterligaen mot Borussia Dortmund i desember. Foto: AP Photo/Frank AugsteinLITE BRUKT: Scott Sinclair har til sammen fått 16 sjanser for City. Nær samtlige har vært fra benken. Her fra hans eneste opptreden i mesterligaen mot Borussia Dortmund i desember. Foto: AP Photo/Frank Augstein

Før lørdagens møte med Sinclairs gamleklubb, antyder Mancini langt på vei at spilleren må se seg om etter en ny arbeidsgiver etter sesongslutt.

- Scott er ung og en god spiller, men det har vært et vanskelig år for han. Jeg tror det beste for han vil være å finne seg en ny løsning, sier han med klar hentydning til et klubbytte.

- Situasjonen til Sinclair er vanskelig i og med at jeg ikke har gitt han mange sjanser til å spille. Jeg kan forstå frustrasjonen hans, men det er ikke hans egen feil. Det er min feil. Han er en god spiller som fortjener å få minutter på banen, utdyper City-treneren.

Vinner City mot Michael Laudrups elever vil de være ni poeng foran Chelsea på tredjeplass med tre kamper igjen å spille. Riktignok har London-laget fire kamper igjen og med det 12 poeng de kan hente, men mye skal til om Mancinis menn kaster bort den luken.

Tar de tre poeng på Liberty Stadium kan det bli unge fjes å se på banen for City resten av sesongen.

- Det er viktig for oss å slå Swansea, men vi vet også at det blir vanskelig. Vinner vi har vi muligheten til å gi unge spillere og gutter fra andrelaget sjansen i de siste to kampene. Det er viktig for fremtiden.

Flere fotballnyheter finner du her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus