«Mix» kan være tapt for Norge om en måned

LANDSLAGSAKTUELL: Mikkel Diskerud har til gode å spille for Drillo, men hos USAs landslagssjef Jürgen Klinsmann har han større tillit. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LANDSLAGSAKTUELL: Mikkel Diskerud har til gode å spille for Drillo, men hos USAs landslagssjef Jürgen Klinsmann har han større tillit. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

RBK-spilleren får sannsynligvis spilletid for USAs a-lag i sommer, men vegrer seg for å ta et endelig landslagsvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RBK-spiller Mikkel Diskerud har så langt valgt USA foran Norge når det gjelder landslagsspill, men har ennå ikke spilt for "Uncle Jack" i en kvalik- eller sluttspillskamp. Derfor er han fortsatt aktuell med det norske flagget på brystet.

Men i juni kan den muligheten være borte.

- Store muligheter for USA-spill

USAs landslagsledelse går nemlig langt i antyde overfor ABC Nyheter at «Mix» i løpet av sommeren får spilletid for a-landslaget, enten i VM-kvalifiseringskampene til Brasil 2014 eller CONCACAF-turneringen - Nord- og Mellom-Amerikas svar på EM.

- Troppen til kampene i mai og juni blir tatt ut 21. mai og vi har fem kamper i perioden 29. mai til 18. juni hvorav tre er kvalifiseringskamper til VM. I tillegg er det CONCACAF Gold Cup i juli. Med tanke på det antallet kamper i disse periodene regner vi med å måtte bruke svært mange spillere, sier USAs pressesjef Michael Kammarman til ABC Nyheter. Og fortsetter;

- Med andre ord, det er store muligheter for at Mikkel Diskerud får spilletid denne sommeren.

- Det stresser meg

Diskerud har allerede figurert for USAs beste menn i privatkamper, men spiller han VM-kvalifiseringskampen mot Jamaica 7.juni kan han ifølge reglementet ikke spille for Norge.

Da er og forblir han en amerikansk landslagsspiller.

På søndag offentliggjøres bruttotroppen til U21-EM i Israel. Det betyr i praksis at Diskerud etter all sannsynlighet må gjøre et valg i morgen: Norge eller USA.

- Jeg har en frist å forholde meg til, og det stresser meg. Jeg forstår at det kanskje nærmer seg en absolutt deadline, og kanskje vegrer jeg meg for å ta alt på sparket.

- Hvis jeg er både frisk og god nok på søndag, så blir jeg kanskje innstilt til en landslagstropp. Da må jeg velge. Kanskje er jeg ikke frisk nok, ikke god nok, eller ikke passer inn i de lagkomposisjonene landslagssjefene ser for seg å komponere denne gang. Da slipper jeg å velge, sier Diskerud til ABC Nyheter.

Taus Skullerud

«Mix» vil ikke avsløre hva som vil veie tyngst når han til slutt bestemmer seg.

I stedet gir han følgende kryptiske svar når han blir spurt om hva som er de viktigste faktorene i valget han må ta:

- De ytre faktorene. De indre faktorenes orden er likegyldig. For jeg er uansett stolt av å spille i rødt, hvitt og blått.

Mens RBK-spilleren tilsynelatende er usikker på hvem han skal spille for i fremtiden, vil ikke landslagssjef Tor Ole Skullerud uttale seg om Mix' kandidatur.

- Jeg har pratet med Mix flere ganger. Det er et uavklart spørsmål, har Skullerud sagt til NTB.

Skullerud ville heller ikke si noe om verken troppen eller Diskerud da ABC Nyheter snakket med ham.

- Jeg har faktisk ikke troppen helt klart for meg ennå, sa han for kort tid siden.

Det har ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar i saken fra USAs landslagssjef Jürgen Klinsmann direkte.

PS: Mikkel Diskerud spilte 45 minutter av lørdagens Tippeliga-oppgjør mot Aalesund på Color Line stadion. Kampen endte 2-2 etter at Aafk lenge ledet 2-0.

Flere fotballnyheter finner du her

Personvernpolicy