Meny

Skeids seier i overgangstvisten gir ringvirkninger:

Svensk breddeklubb «jakter Braaten-penger»

VIL HA PENGER FOR ELMANDER: Den svenske tredjedivisjonsklubben Holmalunds IF vil ha flere solidaritetsmilder for Johan Elmander (hvit trøye) da han gikk fra Toulouse til Bolton i 2008. Daniel Braaten-dommen i CAS styrker klubbens sak ifølge norsk idrettsjurist. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske 3. divisjonsklubben Holmalunds IF vil bruke Skeids seier i «Daniel Braaten-saken» som grunnlag for sin sak mot Bolton.

Sist uke ble det kjent at Idrettens voldgiftsrett (CAS) ga Skeid medhold i den årelange saken de har hatt gående mot franske Toulouse.

Skeid ble tilkjent cirka 240.000 norske etter høringen i CAS.

Og nå vil den lille svenske breddeklubben Holmalunds IF bruke dommen til å fremme sin egen sak de har gående mot den andre klubben involvert i overgangen, engelske Bolton.

- Ja, dette er viktig for oss og vi kommer til å bruke dommen for å få det vi mener er rettmessig vårt, sier Holmalunds-leder Kjell Nilsson til ABC Nyheter.

Høyere verdi på Johan Elmander

Alingsås-klubben er part i Braaten-saken fordi da nordmannen gikk fra Bolton til Toulouse i 2008, gikk svenske Johan Elmander motsatt vei involvert i samme handel.

Advokat Tomas Kristensen hjelper gjerne Holmalunds IF i saken de anlegger mot engelske Bolton. (Foto: Kleven & Kristensen)Advokat Tomas Kristensen hjelper gjerne Holmalunds IF i saken de anlegger mot engelske Bolton. (Foto: Kleven & Kristensen)

Nåværende Galatasary-spiller Elmander trådte sine barnesko i Holmalunds IF.

Landslagsspiller Braaten ble verdsatt til null kroner mens Bolton betalte vel 80 millioner for Elmander. Holmalunds mener dommen bekrefter at den relle verdien på Elmander da er høyere enn de 80 millionene den ble satt til.

Holmalunds vil nå kreve samme sum som Skeid ble tilkjent i CAS, cirka 240.000 norske kroner.

Norske advokater: - De har en god sak

Idrettsjurist Tomas Kristensen i advokatfirmaet Kleven & Kristensen har bistått Skeid i den snart fire år lange tvisten. Han mener Holmalunds nå har en sterk sak mot Bolton og at de gjerne hjelper til dersom de ønsker det.

– Det er klart at gode grunner nå taler for at prisen for Elmander i realiteten var høyere enn det den ble satt til. Konsekvensen av dette er at Holmalunds har mottatt for lite i solidaritetsmidler, sier Kristensen til ABC Nyheter.

– Vil dere bistå svenskene i deres sak dersom de tar kontakt?

– Vi vil naturligvis kunne hjelpe Holmalunds om de ønsker det, sier Kristensen.

Braaten-verdi: 600.00 euro

Etter det ABC Nyheter erfarer hadde CAS to summer å forholde seg til rundt verdisettingen av Braaten, 1 mill. euro eller 600.000 euro.

CAS endte til slutt på den laveste sum som grunnlag for verdien.

Kjell Nilsson i Holmalunds IF sier 3. divisjonsklubben allerede har kontaktet den tidligere Premier League-traveren  med krav om å få overført ytterligere solidaritetsmidler.

- Vi har allerede sendt Bolton et brev hvor vi fremmer vårt krav basert på dommen i Braaten-saken. Vi håper det løser seg raskt, sier han.

Bolton innehar den siste plassen i det som gir play off til Premier League neste år når én runde gjenstår. Men klubben er nærmeste avhengig av seier mot Blackpool for å ikke bli passert av både Nottingham Forest og/eller Leicester.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus