- Guardiola forhører seg om Arsenal-stopper

SHOPPING: Josep Guardiola har enda ikke tatt over sjefsjobben i Bayern München, men tar seg ikke fri av den grunn. Foto: AP Photo/Tom Hevezi
SHOPPING: Josep Guardiola har enda ikke tatt over sjefsjobben i Bayern München, men tar seg ikke fri av den grunn. Foto: AP Photo/Tom Hevezi

Den nye Bayern München-treneren skal være villig til å legge ut 180 millioner kroner for Laurent Koscielny.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Laurent Koscielny
  • Født: 10.septemer 1985
  • Fødested: Tulle, Frankrike
  • Høyde: 1.85 meter
  • Sivilstatus: Gift med ett barn
  • Posisjon: Midtstopper
  • Draktnummer: 6
  • Tidligere lag: Guingamp (2004-2007), Tours (2007-2009), Lorient (2009-2010)
  • Landslag: Frankrike

Det er nettstedet Goal som hevder de sitter på den eksklusive informasjonen.

Josep Guardiola skal angivelig ha gitt grønt lys til at Bayern München-styret sender en forespørel til Arsenal angående et kjøp av franskmannen.

Prislappen til 27-åringen skal være på 23,7 millioner euro. Det tilsvarer vel 180 millioner norske kroner.

Lang kontrakt

For mindre enn to uker siden la den kommende Bayern-treneren ut i overkant av 280 millioner kroner for tjenestene til Borussia Dortmunds Mario Götze, og han skal altså ikke være redd for å åpne lommeboken ytterligere.

Les også: Götze klar for Bayern

Koscielny kom til Arsenal i 2010 fra den franske klubben Lorient, og han har siden da imponert den tidligere Barcelona-treneren.

Franksmannens opptreden i Arsenals 2-1-seier over Guardiolas Barcelona i mesterligaen 2011 skal ha fått spanjolen til å heve øyenbrynene, og han fikk ikke et verre inntrykk av midtstopperen etter Arsenals 2-0-seier borte mot Bayern München tidligere i år.

Les også: Briljante Bayern banket Barca

Utfordringen for Guardiola og mennene i styrerommet til Bayern München er at Koscielny fortsatt har fire år igjen på kontrakten han har med de røde og hvite. Hovedpersonen selv skal heller ikke være overbegeistret av tanken på å flytte på seg.

- Jeg liker meg godt i Arsenal. De tror på meg. I tillegg trives både jeg og familien min i London, så jeg tenker ikke på å dra, sa han i mars.

Trangt om plassen

Koscielny har i de siste månedene av årets sesong vært en sentral brikke i et Arsenal som for alvor har funnet formen.

Flere leggskader gjorde at Koscielny i første halvdel av sesongen i all hovudsak spilte tredjefiolin til Per Mertesacker og Thomas Vermaelen, men etter at sistnevnte ble vraket til fordel for franskmannen har Arsène Wengers disipler funnet tilbake til gamle takter.

Saken fortsetter under bildetPOTENT DUO: Per Mertesacker og Laurent Koscielny har bidratt til at Arsenal har sluppet inn tre mål på de siste fem seriekampene. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONPOTENT DUO: Per Mertesacker og Laurent Koscielny har bidratt til at Arsenal har sluppet inn tre mål på de siste fem seriekampene. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON

London-laget har tatt 26 av 33 mulige poeng på de siste 11 kampene, og Koscielny ser igjen ut til å være en nøkkelspiller for laget.

Bayern på sin side har vært svært så tette bakover på banen denne sesongen, og har blant andre Jerome Boateng, Holger Badstuber, Daniel van Buyten og Dante å rotere på.

Siste nytt om Bayern München finner du her

I januar sikret også utgående trener Jupp Heynckes seg midtstopper Jan Kirchhoff fra Mainz 05 fra og med 2013-2014-sesongen.

Les også: Villas-Boas tror Bale blir uansett

Personvernpolicy