Meny

Når Chelsea finalen er de én kamp unna rekorden

ARBEIDERNES DAG: Chelsea-spillerne hadde det tilsynelatende svært så morsomt på trening dagen før returoppgjøret mot Basel. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visst det sannsynlige scenarioet utspiller seg og Chelsea tar seg til Europa League-finale torsdag kveld, vil de ha spilt 69 kamper når sesongen er ferdig. Det er det bare ett engelsk lag som har gjort før de - noensinne.

Chelseas meritter i Europa
  1. Vant mesterligaen i 2012
  2. Vant Cupvinnercupen i 1971 og 1998
  3. Vant Supercupen i 1998

Chelsea har hatt et svært travelt år.

Totalt har laget deltatt i åtte forskjellige turneringer: Premier League, FA-cupen, Ligacupen, Community Shield, Supercupen, Mesterligaen, Europa League og VM for klubblag.

Slikt blir det mange kamper av. Før returoppgjøret mot Basel i semifinalen i Europa League har de spilt 63 kamper. Fire kamper gjenstår i serien og én til i Europa League om de skulle sende sveitserne ut på Stamford Bridge.

Se oversikt over alle kampene Chelsea har spilt her

Totalt blir det da enten 68 eller 69 kamper denne sesongen. Det er nest mest i engelsk fotballhistorie. Bare Arsenal har flere.

Siste sjanse for Chelsea

I 1979-1980-sesongen spilte nemlig Chelseas røde og hvite naboer hele 70 kamper - uten at det hjalp dem nevneverdig.

Les også: Ny pris til Bale

«The Gunners», den gang under Terry Neills ledelse, endte opp uten trofeer etter at Trevor Brookings tidlige scoring var nok til å gi West Ham seier i FA-cup-finalen, mens Arsenal måtte gi tapt for Valencia på straffesparkkonkurranse i finalen i det som den gang het Cupvinnercupen.

Chelsea tapte riktignok både Community Shield-kampen mot Manchester City, Supercup-finalen mot Atlético Madrid og VM for klubblag-finalen mot Corinthians, men har fortsatt mulighet til å ikke ende opp tomhendte etter det som bare kan beskrives som en maratonsesong.

Klarer de å forsvare 2-1-ledelsen de har med seg fra borteoppgjøret i Sveits vil de møte enten Fenerbache eller Benfica i Europa League-finalen i Amsterdam 15.mai.

Roser Benítez

Chelsea fikk med seg et glimrende utgangspunkt fra første oppgjør etter at David Luiz fant nettmaskene på et frispark i siste minutt av tilleggstiden.

Saken fortsetter under bildetLAGSPILLER: Juan Manuel Mata støtter landsmannen. Foto: REUTERS/Eddie KeoghLAGSPILLER: Juan Manuel Mata støtter landsmannen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Les også : Fordel Chelsea

Både uavgjort og 0-1-tap vil derfor være nok for London-laget, men Rafael Benítez hadde vanskeligheter med å holde fokus på den nært forestående kampen når han møtte pressen torsdag.

Les også: Chelsea neste for Mourinho?

Det meste handlet nemlig om hvem som trener Chelsea neste sesong.

- Om José Mourinho kanskje kommer tilbake er ikke noe jeg legger meg borti. Jeg må konsentrere meg om det vi skal gjøre, og det er å slå Basel. Det er det jeg må konsentrere meg om, og det synes jeg faktisk er ganske viktig. Sånn er det, seier han ifølge Eurosport.

Juan Manuel Mata ble også bedt om å snakke om trenerstillingen på Stamford Bridge, og hadde bare gode ord å komme med om den midlertidige manageren.

- Vi jobber veldig, veldig bra under Benítez. For meg, og de andre spillerne, er han en stor trener. Vi skal prøve å bli nummer tre i serien og skaffe oss en sjanse til å vinne et trofé, så kanskje det vil bli en god sesong. Det vil i såfall være på grunn av jobben han har gjort.

Flere fotballnyheter finner du her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus