NM-Cup, andre rundeVaagan Moen hindret LSK-flause

KONTRASTER: I forgrunnen depper Grorud-spillerne etter at Petter Vaagan Moen, i bakgrunnen, har gitt gjestene ledelsen i det 117.minutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Lillestrøm og Molde sørget for at eliteserien har 13 lag videre til 3. runde i cupen, men «kanarifuglene» fikk trøbbel både på banen og tribunen i kampen mot Grorud.

To mål av Petter Vaagan Moen i de siste minuttene av 2. ekstraomgang sendte Lillestrøm videre med 4-2, men eliteserielaget var en stund virkelig ille ute.

Seriemester Molde fikk en opptur etter syltynn poengfangst i serien. I ufyselig vintervær med delvis snødekt bane ble det 5-1-seier over Byåsen i Trondheim.

Lillestrøms oslobesøk ble en langt mer ubehagelig opplevelse. Det så riktig nok greit ut ved pause, da eliteserielaget ledet 2-0 over Grorud etter scoringer av Bjørn Helge Riise og Johan Andersson. Så begynte problemene.

Først skjedde det på tribunen, da et 40-tall «casuals» dukket opp med ondt i sinne overfor Lillestrøm-supporterne.

«Har vært tilløp til slagsmål i forbindelse med kampen. Flere som har løpt. Vi søker i området», het det i en twittermelding fra politiet.

«Ca. 40 casuals som brått dukket opp. Gikk mot Kanarifansen. Vakter og politiet fikk avverget. Ingen skadd», sto det i en annen.

Trussel

Da den trusselen var avverget, sto Lillestrøms spillere overfor en annen. Anders Hatlén og Christer Jensen scoret hver sin gang for hjemmelaget, og dermed sto det 2-2.

2.-divisjonslaget fikk blod på tann og presset i jakten på et vinnermål. Lillestrøm-keeper Arnold Origi måtte flere ganger i aksjon for å berge laget sitt.

Mot slutten av ekstraomgangene begynte Grorud å gå tom for krefter, men det så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse helt til Petter Vaagan Moen scoret framspilt av Riise i det 117. minutt. To minutter senere fastsatte han resultatet på straffespark.

I Trondheim scoret Daniel Chima Chukwu to ganger for Molde, Etzaz Hussain, Martin Linnes og Agnaldo en gang hver. Ørjan H. Nyland, som i fjor var Hødds store cupfinalehelt, voktet målet og lot seg overliste bare en gang på stillingen 4-0.

Onsdag røk Strømsgodset, Sandnes Ulf og Sarpsborg ut av cupen, mens Sogndal og Hønefoss vaklet seg videre etter straffesparkkonkurranse. Odd måtte ha ekstraomganger.

Smell

Levanger sto for en liten smell ved å slå ut 1.-divisjonslaget Kristiansund etter å ha ligget under 0-2 ved pause. To mål i det siste kvarteret ga ekstraomganger, og der avgjorde Tore Myrslo til 4-2-seier med to mål.

Mjøndalen trengte også ekstraomganger for å slå Lyn 2-1. Vinnermålet ble satt inn av Bjarne K. Ingebretsen.

Fredrikstad vant østfoldoppgjøret mot Moss med 2-0 takket være mål av Nicolay Solberg og Henri Anier i den siste halvtimen, mens Vetle Myhre ble matchvinner på overtid da Vard Haugesund slo Fyllingsdalen 1-0.