Meny

Hoftun junior kan forlenge marerittet til Solskjær

GAMLE KJENTE: Ole Gunnar Solskjær kjenner Erik Hoftun (innfelt) godt. I dag blir han også kanskje kjent med sønnen. Foto: Marit Hommedal/Ned Alley/NTB scanpix. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjærs Molde er på jakt etter en etterlengtet opptur når de møter Byåsen, og sønnen til en tidligere landslagskollega, i cupens andre runde.
Molde i cupen
  1. Vant i 2005 (slo Lillestrøm i finalen)
  2. Vant i 1994 (slo Lyn i finalen)
  3. Tapende finalist i 2009 (mot Aalesund), i 1989 (mot Viking) og i 1982 (mot Brann)
  4. Juniornorgesmester seks ganger: 2000, 1997, 1996, 1992, 1987 og 1978

Følg oppgjøret direkte i vårt livesenter

Mye har blitt skrevet mye om Moldes vonde start på sesongen - derfor skal vi ikke dvele for lenge med det her.

Det holder å nevne at Norges beste lag de to siste årene står med ett poeng etter seks spilte seriekamper.

En slik poengfangst, eller snarere mangel på sådan, gjør at du havner på bunnen av eliteserien og får ordet «krise» plassert ved siden av fjeset til treneren på framsiden av avisen hver mandag morgen.

Les også: Her er cupbombene vi ikke glemmer

Les også: Her ser du cupkampene

Moan og Hoftun

Derfor er torsdagens cupkamp mot Byåsen svært viktig for blåtrøyene. Kampen representerer en sjanse til å føle hvordan det er å vinne en fotballkamp igjen - i tillegg til å gå videre i det som tross alt er en prestisjetung turnering.

Kampen mot Byåsen skal i teorien ikke være av den vanskeligste sorten for laget fra «rosenes by», men en spiller med et navn som klinger godt i norsk fotballhistorie vil stå på motsatt banehalvdel når dommeren blåser i gang oppgjøret på Dalgård Kunstgress klokken 18:00.

Les også: Sånn gikk det i onsdagens cuprunde

En mann med det ikke helt ukjente navnet Magnus Moan er i troppen, men det er ikke han Solskjær først og fremst vil dra kjensel på.

Daniel Hoftun, derimot, tiltrekker seg oppmerksomhet.

1994-modellen er sønn av Erik, og ble tatt opp i A-lagstroppen rett før sesongstart.

- Han har ikke gått mye på ski

Michael Jamtfall tok opp arven etter pappa Jørn, og Alexander Sørloth, sønn av Gøran, er i ferd med å gjøre det samme i Rosenborg.

Byåsen-trener Roger Naustan ser både likheter og ulikheter mellom de to Hoftun-utgavene.

- Faren var en klok fotballspiller, og det er gutten også. Det er kanskje den mest iøynefallende likheten. Han er god til å passere folk én mot én, har god fotballforståelse og kvikke bein. (Kvikke bein, journ.anm) høres kanskje rart ut, ja, men jeg tror faren gikk mye på ski. Det er jeg ikke sikker på at Daniel har gjort, sa Naustan til Adressa tidligere i år.

Hoftun junior satt på benken da Byåsen tok seg forbi Stjørdals-Blink i første runde av årets norgesmesterskap i fotball, men fikk sin debut for førstelaget på søndag da han ble byttet inn knappe ti minutter før slutt i serieoppgjøret mot Senja.

For midtbanespilleren er det første målet i hans unge karriere å spille seg til en fast plass på laget fra vest i Trondheim.

Sammenligninger med far er fortsatt til prematurt, mener Naustan.

- Det er noen steg igjen til RBK-supporterne kan drømme om en ny Hoftun på RBK, men det er mange som utvikler seg sent og skyter fart først etter de har fylt tjue. Og vi tar absolutt ikke opp noen unggutter vi ikke har tro på kan utvikle seg.

- Dette er langt unna en walkover

Byåsen holder til i 2.divisjon, og har fått en betydelig bedre start på sesongen enn dagens gjester.

To kamper har resultert i seks poeng og 8-1 i målforskjell, og Solskjær advarer mot å ta lett på de rødkledde.

Les også: - Solskjær ligger ikke godt an til å bli Premier League-manager

- De har vært nære ved å slå ut Tippeliga-lag mange ganger de siste årene, Rosenborg og Tromsø de siste par årene, så det blir en tøff oppgave. Jeg så dem litt i fjor fordi de konkurrerte mot Kristiansund om opprykk til Adeccoligaen, og når de spilte mot andrelaget vårt hadde de god kontroll på de.

- Dette er langt unna en walkover, og vi er akkurat nå på desperat leting etter gode opplevelser, sier han til MFK TV.

Matchvinner for 17 år siden

Solskjær vil i så måte kanskje la seg inspirere av sist lagene møttes.

Byåsen og Molde møttes til dyst i tredje runde av cupen tilbake i 1996, og Molde, da ledet av Åge Hareide, gikk triumferende ut av duellen etter en knapp 2-1-seier.

Målscorerne den gang? Ole Erik Stavrum og Ole Gunnar Solskjær.

Flere fotballnyheter leser du her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus