Skullerud vil ikke flagge politisk budskap

IKKE POLITIKK: Landslagssjef Tor Ole Skullerud vil ikke bruke sommerens EM-sluttspill til å føre noe politisk budskap. Her Anders Ågnes Konradsen etter 4-1-målet mot Frankrikse som sendte Norge til sluttspillet i Israel. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)
IKKE POLITIKK: Landslagssjef Tor Ole Skullerud vil ikke bruke sommerens EM-sluttspill til å føre noe politisk budskap. Her Anders Ågnes Konradsen etter 4-1-målet mot Frankrikse som sendte Norge til sluttspillet i Israel. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)

U21-trener Tor Ole Skullerud styrer unna politikken og vil la det sportslige tale under fotball-EM i Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges kamper i U21-EM

Norge-Israel 5. juni kl 19.00
Norge-England 8. juni kl 19.00
Norge-Italia 11. juni kl 19.00

Se oversikten over hele gruppespillet her.

Israel- og Palestina-problematikken blir garantert tema når Norges U21-landslag tar turen til Tel Aviv i begynnelsen av juni.

– Jeg har tenkt å ha en ren sportslig inngang på dette. Det er ikke mitt lodd å involvere meg eller bruke mye energi på det. Jeg har også tanker om dette, men det er for så vidt Norges Fotballforbunds jobb. Ledelsen håndterer dette på en bra måte, og så bruker jeg tiden på spillerne, troppen og laguttak, sier Skullerud.

Palestina-tur?

Norge møter blant annet vertsnasjonen Israel.

– Det er ikke dermed sagt at dette er uproblematisk med politikken i dette, men jeg har ikke tenkt å bruke tid på dette utad. Jeg reiser dit så lenge NFF og norske myndigheter sier vi skal det, og så får vi fokusere på det sportslige, sier Skullerud til NTB.

Han vet spørsmålene vil komme, men tror at lagledelsen skal håndtere eventuell støy greit.

– Jeg er ikke redd for at det blir støy eller at det vil prege oss, sier Skullerud.

Hvordan opplegget utenom de tre gruppespillkampene blir, er ikke fastlagt.

– Vi vurderer å reise litt rundt for å se og oppleve noe mer enn fotballen. Det handler like mye om å få koblet litt fra en intens hverdag med trening og hotelliv. Jeg vet ikke om det blir noen turer til palestinske områder, sier Skullerud.

Forsoning

Enkelt har tatt til orde for en boikott av U21-EM på israelsk jord. Det er ikke en holdning som NFF støtter.

– Fotballen skal være en arena der folk skal kunne finne sammen i fellesskap på tvers av religiøse, politiske og andre motsetninger. Vi har forståelse for at det stilles spørsmål ved å arrangere EM i Israel, men samtidig betyr det et forsterket internasjonalt fokus på konflikten, og fotballarenaen kan bidra til forsoning, sa fotballpresident Yngve Hallén nylig.

Personvernpolicy