Meny

Semifinale i mesterligaen, kamp to, Barcelona-Bayern München

Seks spillere risikerer å måtte stå over en eventuell finale

GULT REGN: Bastian Schweinsteiger (f.v), Dante og Mario Gómez er tre av spillerne som må unngå dommerens vrede i kampen mot Barcelona onsdag kveld. Ett gult til, og de må se en sannsynlig finale mot Borussia Dortmund fra tribunen. Foto: REUTERS/Michaela Rehle/AP Photo/Matthias Schrader/AP Photo/Sergei Grits. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et halvt dusin av Bayern Münchens mest betrodde menn står i fare for å gå glipp av en eventuell mesterligafinale. Det bekymrer ikke trener Jupp Heynckes nevneverdig.
Fem andre hjerteskjærende suspensjoner

1. Laurent Blanc (Frankrike). Mistet VM-finalen på hjemmebane i 1998 etter å ha blitt utvist for det dommeren mente var et slag på Kroatias Slaven Bilic i semifinalen.

2. Roy Keane og Paul Scholes (Manchester United). Gikk glipp av Uniteds mesterligatriumf mot Bayern München i 1999 på grunn av for mange gule kort.

3. Michael Ballack (Tyskland). Måtte se Tyskland tape VM-finalen mot Brasil i 2002 etter å ha pådratt seg gult kort i semifinalen mot Sør-Korea. Mindre enn fem minutter senere scoret han målet som sikret finalebilletten.

4. Pavel Nedved (Juventus). Gikk glipp av det som blir beskrevet som en av de kjedligste mesterligafinalene noensinne da hans Juventus tapte på straffer mot AC Milan i 2003. Taklingen på Steve McManaman i semifinalen gjorde at en av verdens beste fotballspillere måtte se de svarte og hvite tape sin tredje finale på syv år.

5. Darren Fletcher (Manchester United). Ble utvist mot Arsenal i semifinalen og måtte se sitt United bli utklasset av Barcelona i mesterligafinalen for fire år siden.

Tenk verdensmesterskapet i fotball i 1990, og sjansen er stor for at en gråtende Paul Gascoigne er det første du ser for deg.

Den rebelske og til tider ustyrlige, men akk så begavede, midtbanespilleren pådro seg et gult kort i semifinalen mot Vest-Tyskland etter å ha meid ned Thomas Berthold. Det var ett gult for mye.

Klar over at han ville gå glipp av en eventuell VM-finale dersom engelskmennene slo sin evige rival, tok «Gazza» til tårer på banen. Bildene rørte alle som var tilstede, engelsk eller ikke. 

Nå gikk til slutt ikke Gascoigne glipp av noen finale. Tyskerne vant på straffer og sørget med det for at England røk ut. Plutselig var det mange flere enn bare Gascoigne som gråt.

Et lignende scenario kan utspille seg når Bayern München skal forsøke å forsvare 4-0-ledelsen fra den første semifinalen i Tyskland i Barcelona onsdag kveld.

- De må opptre disiplinert

Kaptein Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Javier Martínez, Luiz Gustavo, Dante og Mario Gómez er alle ett gult kort unna å måtte se finalen på Wembley fra tilskuerplass.

Les flere nyheter fra Bundesliga her

Trener Jupp Heynckes har ikke planer om å spare noen av spillerne av den grunn.

- Spillerne vet at de må opptre disiplinert. Det betyr ingen gestikulering, ingen unødvendige frispark, og å unngå å bli provoserte, sier han til BBC.

Heynckes valgte å la et stort antal spillere få en pust i bakken i helgen. Et noe reservepreget Bayern vant likevel 1-0 hjemme mot Freiburg, mens Barcelona, med en Lionel Messi tilsynelatende tilbake i godt, gammelt slag, måtte nøye seg med 2-2 borte mot Athletic Bilbao.

Saken fortsetter under bildetUTRØSTELIG: Paul Gascoigne blir trøstet av kaptein Terry Butcher etter at en ny mesterskapsexit etter straffespark er et faktum. Foto: AP Photo/Roberto PfeilUTRØSTELIG: Paul Gascoigne blir trøstet av kaptein Terry Butcher etter at en ny mesterskapsexit etter straffespark er et faktum. Foto: AP Photo/Roberto Pfeil

Tyskerne er store favoritter til å ta seg videre til det som i såfall vil bli en heltysk finale, men Heynckes tar ingenting for gitt.

Les også: Dortmund til finale med et nødskrik

- Vi trenger den samme roen, arbeidsviljen og taktiske klokskapen (som vi viste i første kamp, journ.anm.). Barcelona er det beste laget i verden. Vi vet at de tidligere har fått fantastiske resultater på hjemmebane. Når stoltheten din er såret kan du gjøre hva som helst. Vi trenger en prestasjon av beste merke, sier 67-åringen.

PS! I et av de mest bemerkelsesverdige comebackene i europeisk fotball noensinne, tok Real Madrid seg videre fra UEFA-Cupens tredje runde mot Borussia Münchengladbach i 1985 med en 4-0-seier på hjemmebane etter å ha tapt den første kampen 1-5. Hvem som var trener for tyskerne? Jupp Heynckes.

Flere fotballnyheter fra inn - og utland finner du her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus