Cupbombene smalt da tre eliteserielag røk ut av cupen

OVERRASKELSEN: Asker-spillerne jubler over Steen Sæthres (nummer 11) scoring mot Strømsgodset. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Sandnes Ulf, Strømsgodset og Sarpsborg 08 måtte alle gi tapt for motstand fra de lavere divisjoner i cupens andre runde. Hønefoss og Sogndal rodde avansementet i land etter dramatiske straffesparkkonkurranser.

Se alle resultatene og detaljerte referater her

Tre eliteserielag røk på hodet ut av cupens andre runde onsdag.

Sandnes Ulf måtte gi tapt for Flekkerøy fra 2.divisjon, mens Strømsgodset får en tung, men heldigvis kort, vei hjem fra Asker etter at hjemmelaget vant 2-1.

Kvik Haldens scoring mindre enn ti minutter før slutt var nok til at også Sarpsborg 08 må vinke farvel til årets norgesmesterskap allerede ved hinder nummer to.

Ellers kunne Rosenborg, Brann, Aalesund og Vålerenga notere seg for storseire - for sistnevnte stod Torgeir Børven for noe så sjeldent som et ekte hat-trick fra straffemerket.

Flekkerøys tomålshelt

Christian Andreasen ble dagens mann da Flekkerøy fra Sørlandet tok seg forbi Sandnes Ulf. To mål på fem minutter midt i andreomgang, begge etter pasning fra Dardan Dreshaj, var nok til å detonere rundens største «cupbombe».

I Halden ble Agim Shabanis hodestøt tungen på den berømte vektskålen da Kvik Halden overrasket Brian Deanes menn.

I det 83.minutt traff Sebastian Eriksens hjørnespark pannebrasken til Shabani. Duwayne Kerr kunne lite gjøre, og Sarpsborg måtte dermed takke for seg i år.

Lars Bohinens Asker ble det tredje lag fra 2.divisjon som hamlet opp med et lag fra nivå én.

Ståle Sæthre ga hjemmelaget ledelsen på Føyka stadion rett før halvtimen var spilt, og 12 minutter ut i andreomgang doblet Ali Mohammadian Askers ledelse.

Lars Christopher Vilsvik ga Ronny Deila og co. håp med sin redusering fra krittmerket like etter, men flere nettkjenninger ble det ikke for drammenserne.

Start berget seg - såvidt

Egersund lå lenge an til å overraske Mons Ivar Mjeldes menn, men måtte til slutt se eliteserielaget avansere med 3-2.

Kim Robert Nyborg ga Egersund en tidlig ledelse, men Matthías Vilhjálmsson ordnet balanse i regnskapet for de gulkledde få minutter før pause.

Jan Eric Gløpstad ga på ny hjemmelaget ledelsen drøyt et kvarter ut i andreomgang, men et hodestøt fra Espen Hoff og en noe rotete scoring fra Gudmundur Kristjánsson, det siste tre minutter før full tid, var nok til å sende Start videre til tredje runde.

Straffedrama

Odd, Sogndal og Hønefoss måtte alle ut i ekstraomganger, men alle kom seg videre til runde tre - så vidt.

En scoring i aller siste minutt av andre ekstraomgang var nok til å sende Odd videre på bekostning av Pors.

Sogndal måtte ut i straffesparkkonkurranse etter at det stod hele 3-3 ved full tid i oppgjøret mot Træff. Andreas Leirvik ble syndebukken for Molde-laget da han satt lagets femte straffe i stanga, og Sogndal gikk dermed videre etter at de satt alle sine fem fra krittmerket.

Drama ble det også da Hønefoss vant skytekonkurransen fra ellevemeteren 4-2 over Birkebeineren etter 1-1 ved full tid. Hønefoss sin avgjørende scoring så ved første øyekast ut til å være en bom, men dommeren mente straffen fra Mikkel Vendelbo hadde krysset linjen og avansementet til Hønefoss var da et faktum.

Børven x 4

VIF hadde få problemer med å håndtere Ullern på bortebane. Hjemmelaget tok riktignok ledelsen, men etter Aaron Samuels utligning bare minutter senere tok Kjetil Rekdals menn fullstendig over.

Vålerenga ga seg ikke før de hadde puttet åtte - fire av de signert Torgeir Børven. Utrolig nok kom tre av de på straffer i et tidsrom på 14 minutter i førsteomgang.

Rosenborg fikk det også enkelt mot Strindheim.

Lillebroren sendte RBK ut av cupen for 13 år siden, men de hadde lite å stille opp med mot Per Joar Hansens mannskap onsdag.

Nicki Bille Nielsen puttet tre da Rosenborg enkelt tok seg videre til neste runde med 5-0.

Vestlandsderbyet Florø-Aalesund var målløst og spennende til pause, men etter hvilen var det liten tvil om hvem som var best. To mål fra Leke James, og ett hver fra Fredrik Ulvestad, Christian Myklebust og Abderrazak Hamed-Allah, gjorde at serielederen tok seg videre med samme sifre som Rosenborg.

Brann fikk seg en tidlig kalddusj mot Øystese, men et hat-trick fra Martin Pusic, en dobbel fra Bård Finne og én scoring fra Erik Huseklepp sørget for 6-1-seier og avansement.

Hødd karret seg videre

Naboene i Rogaland tok seg begge relativt enkelt videre.

Kjell Jonevrets menn vant 3-0 borte mot Vidar, mens Haugesund rodde i land en 4-2-triumf mot Nest Sotra.

Det siste eliteserielaget i aksjon i dag, Tromsø, kom seirende ut av møtet med Fløya. Aleksandar Prijovic scoret to da de røde og hvite vant 3-2.

Den regjerende mesteren fra Møre og Romsdal, Hødd, fikk det langt fra enkelt borte mot Åsane, men Espen Standals tidlige scoring sørget for 1-0-seier.