Mourinho kan være ferdig i Real - Chelsea neste?

BETENKT: José Mourinho har vunnet tre troféer på tre år med den spanske hovedstadsklubben. Nå kan det nærme seg slutten. Foto: REUTERS/Sergio Perez
BETENKT: José Mourinho har vunnet tre troféer på tre år med den spanske hovedstadsklubben. Nå kan det nærme seg slutten. Foto: REUTERS/Sergio Perez

Jose Mourinho sa etter semifinaletapet i mesterligaen tirsdag at det ikke er sikkert han kommer til å være trener for Real Madrid neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nei, det er ikke sikkert at framtiden min ligger her i Madrid. Akkurat nå kan jeg ikke svare på hva som vil skje neste sesong, men jeg vil helt være i en klubb og et land der jeg er likt og elsket, sa Mourinho etter at Real Madrid hadde tapt 4-3 sammenlagt for Borussia Dortmund i semifinalen i mesterligaen.

Les også: Dortmund til finale med et nødskrik

Det spanske laget presterte en utrolig snuoperasjon og vant 2-0 på hjemmebane etter at Dortmund hadde vunnet den første kampen 4-1, men selv om Real Madrid imponerte, holdt det ikke til finaleplass..

For tredje gang på rad ble Real Madrid slått ut i semifinalen, og det førte selvsagt til spørsmål om trenerens framtid i klubben.

Mourinho har kontrakt med Real Madrid til 2016, men det går sterke rykter om at han kan være på vei tilbake til England igjen.

Godt likt

– Jeg vet at jeg er godt likt i England. Både fotballtilhengerne og mediene elsker meg der. I England blir jeg behandlet rettferdig. De skryter av meg når det er grunn til det, men jeg får også kritikk når det er rettferdig, sa Jose Mourinho på en pressekonferanse etter mesterligaexiten tirsdag kveld.

Alt om spansk fotball finner du her

– Det er ingen tvil om at jeg har en høy stjerne, særlig i en klubb i England, fortalte Mourinho med klar adresse til Chelsea.

– Her i Spania er det annerledes. En del mennesker hater meg, og mange av dere som gjør det, er i dette rommet akkurat nå, sa han på pressekonferansen etter tirsdagens kamp på Santiago Bernabéu.

– Jeg står foran en vanskelig avgjørelse. Jeg liker klubben, jeg har et godt forhold til klubbpresidenten her i Real Madrid, og jeg har en god spillertropp. For meg gjelder det å være ærlig og rettferdig, så vi kommer til å sette oss ned og se på situasjonen etter at sesongen er over, sa trener Mourinho.

Kritikk

Jose Mourinho langet ut mot dommer Howard Webb på pressekonferansen tirsdag kveld. Han mente dommeren skulle ha sendt Dortmunds Mats Hummels i garderoben i annen omgang for å ha «spilt håndball».

– Det er oppsiktsvekkende at Hummels ikke fikk det røde kortet, men jeg har snakket med Webb om dette, og han sa til meg at Hummels fikk fortsette å spille, for ikke å miste sjansen til å spille mesterligafinalen i mai, fortalte Mourinho på pressekonferansen.

– Det var 18 minutter igjen av kampen da Hummels, etter min mening skulle ha fått det røde kortet. Men etter å ha tenkt nøye på situasjonen er jeg kommet til at Webb er en god dommer med et stort hjerte.

– Likevel var det ikke riktig å la en spiller slippe å få et fortjent rødt kort, for det skadet jo det andre laget, slo Jose Mourinho fast.

Og framtiden hans i Real Madrid er høyst usikker, men hva som skjer kommer det ikke til å bli noen avklaring på før etter sesongen. (©NTB)

Les også: - Bale er en av de største juksemakerne

Les også: - Suárez vil bli et bedre menneske

Personvernpolicy