Semifinale i mesterligaen, kamp to, Barcelona-Bayern MünchenBriljante Bayern banket Barca

STARTEN: Her har Arjen Robben nettopp skrudd ballen opp i Víctor Valdés sitt høyre hjørne. Dét har Javier Martínez ingenting imot. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Bayern München vil møte Borussia Dortmund i mesterligafinalen etter å ha ydmyket Barcelona på Camp Nou.

Barcelona 4-0 (h), 3-0 (b).

I finalen på Wembley 25. mai venter Borussia Dortmund.

Tysk fotball er i skyene etter seierne over Barcelona og Real Madrid.

Mest imponerende var Bayerns herjinger med mesteren fra 2009 og 2011.

4-0-nedsablingen fra hjemmekampen ble fulgt opp av 3-0 på selveste Camp Nou onsdag.

Etter den første kampen i Tyskland ble det spekulert i om katalanernes storhetstid var over, og prestasjonen på eget gress onsdag kveld sørget for at kritikerne vil få mer vann på mølla. Laget til Tito Vilanova var i det store og hele tafatte, og så aldri ut til å være i stand til å få de fire målene de trengte.

Avgjort i andreomgang

Barca-stjernen Lionel Messi startet på benken og fikk ikke engang sjansen i en kamp der Bayern München nok en gang kontret Barcelona i senk. Hjemmelaget gikk ut i sin vanlige, ballbesittende stil, men ble overrumplet de gangene Jupp Heynckes menn fikk sette fart framover.

Selve avgjørelsen falt da Arjen Robben skrudde ballen inn i lengste hjørne til 1-0 like etter pause.

20 minutter før slutt sendte Gerard Pique innlegget fra Franck Ribéry rett i eget nett og fjernet enhver sjanse for å nå finalen. Bedre ble det ikke av at Thomas Müller ydmyket sjanseløse verter med 3-0 målet like etter.

Sjanseløst storlag

Messi lignet en skygge av seg selv da Barca ble utspilt og knust 0-4 i München forrige uke. Stort bedre var ikke lagkameratene i returkampen. Bayern hadde god kontroll, og da playmaker Xavi Hernández fikk sjansen fra åtte meter etter halvspilt første omgang, gikk ballen noe typisk over.

Utenom Xavis mulighet var det stort sett i Victor Valdés' felt at begivenhetene skjedde. Riktig nok headet David Villa i stolpen like før 0-3-scoringen, men gjestenes finalebillett var aldri truet.

Saken fortsetter under bildetSLAGEN MANN: Slik ser du ut etter å ha satt ballen bak egen målvakt i en semifinale i mesterligaen. Foto: REUTERS/Sergio PerezSLAGEN MANN: Slik ser du ut etter å ha satt ballen bak egen målvakt i en semifinale i mesterligaen. Foto: REUTERS/Sergio Perez

Lykkes endelig?

Med storseieren er Bayern er klar for sin tredje mesterligafinale på fire år. I fjor ble laget slått i straffesparkkonkurranse av Chelsea, mens Inter beseiret tyskerne 2-0 i 2010. Forrige triumf i turneringen kom i 2001. Da var det Bayern som seiret på straffer etter 1-1 mot Valencia.

Dortmund har ikke den samme erfaringen i mesterligaen. Klubben vant sin eneste finale 3-1 over Juventus i 1997.

Årets finale spilles på Wembley i London 25. mai.