Meny

Semifinale i mesterligaen, kamp to, Barcelona-Bayern München

Briljante Bayern banket Barca

STARTEN: Her har Arjen Robben nettopp skrudd ballen opp i Víctor Valdés sitt høyre hjørne. Dét har Javier Martínez ingenting imot. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bayern München vil møte Borussia Dortmund i mesterligafinalen etter å ha ydmyket Barcelona på Camp Nou.
Bayerns vei til finalen

Gruppespill:

Valencia 2-1 (h), 1-1 (b).

BATE 1-3 (b), 4-1 (h).

Lille 1-0 (b), 6-1 (h).

Åttedelsfinale:

Arsenal 3-1 (b), 0-2 (h).

Kvartfinale:

Juventus 2-0 (h), 2-0 (b).

Semifinale:

Barcelona 4-0 (h), 3-0 (b).

I finalen på Wembley 25. mai venter Borussia Dortmund.

Tysk fotball er i skyene etter seierne over Barcelona og Real Madrid.

Mest imponerende var Bayerns herjinger med mesteren fra 2009 og 2011.

4-0-nedsablingen fra hjemmekampen ble fulgt opp av 3-0 på selveste Camp Nou onsdag.

Etter den første kampen i Tyskland ble det spekulert i om katalanernes storhetstid var over, og prestasjonen på eget gress onsdag kveld sørget for at kritikerne vil få mer vann på mølla. Laget til Tito Vilanova var i det store og hele tafatte, og så aldri ut til å være i stand til å få de fire målene de trengte.

Les også: - Barcas gullalder kan være over

Avgjort i andreomgang

Barca-stjernen Lionel Messi startet på benken og fikk ikke engang sjansen i en kamp der Bayern München nok en gang kontret Barcelona i senk. Hjemmelaget gikk ut i sin vanlige, ballbesittende stil, men ble overrumplet de gangene Jupp Heynckes menn fikk sette fart framover.

Selve avgjørelsen falt da Arjen Robben skrudde ballen inn i lengste hjørne til 1-0 like etter pause.

20 minutter før slutt sendte Gerard Pique innlegget fra Franck Ribéry rett i eget nett og fjernet enhver sjanse for å nå finalen. Bedre ble det ikke av at Thomas Müller ydmyket sjanseløse verter med 3-0 målet like etter.

Sjanseløst storlag

Messi lignet en skygge av seg selv da Barca ble utspilt og knust 0-4 i München forrige uke. Stort bedre var ikke lagkameratene i returkampen. Bayern hadde god kontroll, og da playmaker Xavi Hernández fikk sjansen fra åtte meter etter halvspilt første omgang, gikk ballen noe typisk over.

Utenom Xavis mulighet var det stort sett i Victor Valdés' felt at begivenhetene skjedde. Riktig nok headet David Villa i stolpen like før 0-3-scoringen, men gjestenes finalebillett var aldri truet.

Saken fortsetter under bildetSLAGEN MANN: Slik ser du ut etter å ha satt ballen bak egen målvakt i en semifinale i mesterligaen. Foto: REUTERS/Sergio PerezSLAGEN MANN: Slik ser du ut etter å ha satt ballen bak egen målvakt i en semifinale i mesterligaen. Foto: REUTERS/Sergio Perez

Lykkes endelig?

Med storseieren er Bayern er klar for sin tredje mesterligafinale på fire år. I fjor ble laget slått i straffesparkkonkurranse av Chelsea, mens Inter beseiret tyskerne 2-0 i 2010. Forrige triumf i turneringen kom i 2001. Da var det Bayern som seiret på straffer etter 1-1 mot Valencia.

Dortmund har ikke den samme erfaringen i mesterligaen. Klubben vant sin eneste finale 3-1 over Juventus i 1997.

Årets finale spilles på Wembley i London 25. mai.

Les også: Tidligere Barca-stjerne tatt i doping

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus