Semifinale i mesterligaen, kamp to, Real Madrid-Borussia DortmundDortmund til finale med et nødskrik

HÅPET BLIR TENT: Her sender Karim Benzema Real Madrid i føringen, men spanjolene fikk ikke de tre målene de trengte til å avansere. Foto: AFP PHOTO / DANI POZO

En dramatisk 2-0-seier på hjemmebane var ikke nok for Real Madrid: Borussia Dortmund er klare for sin første finale i mesterligaen på 16 år etter 4-3 sammenlagt.

Klubber med flest mesterligatitler

9: Real Madrid.

7: Milan.

5: Liverpool.

4: Ajax, Barcelona, Bayern München.

3: Inter, Manchester United.

Borussia Dortmund har vunnet turneringen én gang, i 1997.

(©NTB)

25. mai er det trolig duket for et heltysk oppgjør på Wembley.

Storklubben Real Madrid ble regelrett smadret av Dortmund-spiss Robert Lewandowski i Tyskland og klarte ikke reise seg tilstrekkelig på eget gress.

Detaljert referat finner du her

Enda tøffere får Barcelona det med å snu 0-4 til en sensasjonell seier over Bayern München på Camp Nou onsdag.

Det kom noen tidlige skremmeskudd fra vertene som nok gjorde Dortmund-trener Jürgen Klopp en smule nervøs. Knappe fem minutter var spilt da Gonzalo Higuaín ble spilt alene igjennom, men en beinparade fra Roman Weidenfeller hindret spansk drømmestart.

Før kvarteret var spilt fikk Real Madrid ytterligere to sjanser som bør utnyttes av et lag som ønsker å vinne titler.

Først gjorde Cristiano Ronaldo det meste riktig, men ble hindret av Dortmunds solide sisteskanse. Deretter satte Mesut Özil ballen til side for mål fra en posisjon der tyskeren gjerne scorer på en god dag.

Kunne avgjort

Omtrent halve førsteomgangen klarte Ronaldo & co. å opprettholde presset mot de gulkledde gjestene. Deretter fikk Dortmund styre mer og mer, men de store sjansene lot vente på seg til etter sidebyttet.

For fire minutter etter hvilen viste Lewandowski at det ikke var en tilfeldighet at han banket fire baller i Real-buret forrige uke. Pasningen fra Marco Reus var strålende, mens det knallharde skuddet fra polakken gikk i tverrliggeren, ned på streken og ut.

Alt det siste om Real Madrid finner du her

Alt det siste om Borussia Dortmund finner du her

Real Madrid måtte jage framover, noe som åpnet flere muligheter for kontringssterke Dortmund. Etter timen burde Ilkay Gündogan definitivt avgjort kampen for godt. At Diego López fikk avverget forsøket fra midtbanemannen, som skjøt nærmest for åpent mål, var smått utrolig. Vertenes forsvarsspill i forkant var tilsvarende håpløst.

Flere fotballnyheter finner du her

Dramatisk

Real-trener José Mourinho satset offensivt med tre bak og full fart framover, men Dortmund red stormen av. Noen typiske skuddforsøk fra Cristiano Ronaldo ble det, men nettsus ble det først etter 81 minutter.

Spenningen i oppgjøret ble tent da Karim Benzema gjorde 1-0 etter flott angrepsspill av vertene.

Dramatikken ble ikke mindre av at Sergio Ramos klinket inn 2-0 etter flipperspill i Dortmund-boksen seks minutter senere. Da hadde Mourinho sendt alle mann i angrep, og det var gjestene som sterkest fikk føle nervøsiteten.

Reduseringene kom nok likevel hakket for sent. Klopps elever var heldige, holdt unna og gikk til sin annen mesterligafinale. Den første, i 1997, ga 3-1-seier over Juventus. (©NTB)