- Solskjær ligger ikke godt an til å bli Premier League-manager

MOTGANG: Solskjær måtte igjen lete etter forklaringer til journalistene etter tapet mot Strømsgodset på søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOTGANG: Solskjær måtte igjen lete etter forklaringer til journalistene etter tapet mot Strømsgodset på søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Å slite med Molde kan skade Ole Gunnar Solskjærs karriere, hevder Arne Scheie. Det er ikke Ståle Solbakken enig i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjærs Molde-karriere kunne knapt ha begynt bedre.

To seriegull på to år gjorde at den tidligere Manchester United-yndlingen fort ble koplet med en retur til balløya. I fjor vår var også den tidligere landslagsspissen etter rapportene svært nære å overta jobben i Aston Villa, men etter mye fram og tilbake valgte han å bli værende i hjemlandet.

Starten på årets sesong kunne knapt ha vært verre.

Fem tap, ett poeng og ti mål imot er fasiten etter seks kamper. De mest høylytte skeptikerne har allerede begynt å snakke om nedrykk.

Les også: Godset sørget for ny Molde-nedtur

Ifølge Arne Scheie må Solskjær få fart på Molde-skuta, og det fort, om han en dag skal få realisert drømmen om å trene et engelsk topplag.

- Slik Molde presterer for tiden, kan det umulig være særlig interesse for hans tjenester i noen av Premier League-klubbene akkurat nå, sier kommentatoren til NRK.

Kroken på døra?

- Etter utelukkende suksess i sine første år som manager, er motgangen nå noe helt nytt for Solskjær. Selv om han er erfaren, oppleves nok dette som en tung tid, utdyper Scheie.

Les også: Riise: - Jeg var veldig forbannet

Til tross for sin relativt unge alder - «the baby faced assassin» fylte 40 år for drøye to måneder siden - mener Scheie at døren til England snart kan være stengt.

- Molde er et springbrett for Ole Gunnar, det er det ingen tvil om. Han har fra dag én hatt planer om å klatre på managerstigen. Per dags dato ligger han ikke godt an til å bli manager i Premier League. Hvis han ikke klarer å snu trenden, kan det være kroken på døra for hans fremtid i England.

- Ikke en gang nedrykk vil ødelegge for Solskjær

Ståle Solbakken spilte mange kamper over mange år side ved side med Solskjær på det norske landslaget, og har erfaring, om enn ikke av den beste sorten, fra å trene et engelsk lag.

Solbakken fikk sparken i Wolverhampton i januar, men mener Solskjærs navn, seks år etter at han la opp, fortsatt er stort nok til å tiltrekke seg interesse tross dårlige resultater i den norske eliteserien.

- Det er selvfølgelig ikke positivt det som skjer i Molde nå, men jeg tror selv ikke et Molde-nedrykk vil ødelegge Solskjærs sjanser til å få en managerjobb i England. Det sier litt om hvor godt likt og bemerket han er der etter tiden i Manchester United.

- Husk også at hans managerkarriere var prikkfri inntil seks uker siden, avslutter Solbakken.

Les også: Fotballproff om dagen - fengselsfugl om natten

Les også: Blir værende tross nedrykk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus