- Nedrykk vil være katastrofe

SKUFFENDE: Aston Villa-spillerne har hatt lite å juble for så langt i år. Her gjør Brad Guzan (t.v) sitt beste for å trøste Andreas Weimann etter 0-3-tapet på Old Trafford for en uke siden.  Foto: AP Photo/Jon Super
SKUFFENDE: Aston Villa-spillerne har hatt lite å juble for så langt i år. Her gjør Brad Guzan (t.v) sitt beste for å trøste Andreas Weimann etter 0-3-tapet på Old Trafford for en uke siden. Foto: AP Photo/Jon Super

Det blir sagt at de er for gode til å rykke ned, men med fire kamper igjen å spille er Aston Villa fattige to poeng over streken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resterende kamper for Aston Villa
  • Sunderland (H) - 29.april
  • Norwich (B) - 4.mai
  • Chelsea (H) - 11.mai
  • Wigan (B) - 19.mai

Portsmouth, Leeds, Blackburn og Wolverhampton.

Listen kan gjøres mye lengre, men den illustrerer godt hva lagene som kjemper med nebb og klør for å holde seg i Premier League frykter mest av alt: rykke ned og deretter slite i den nye tilværelsen utenfor Fotball-Englands gjeveste selskap.

Se hele tabellen her

Queens Park Rangers og Reading har allerede rykket ned, men det er fortsatt uvisst hvem som vil slå følge med de to ned til Championship.

Det kan bli Aston Villa.

Birmingham-klubben har etter alle målestokker hatt en svært skuffende sesong, og ligger to poeng og én plass over Wigan som for øyeblikket innehar den fryktede 18.-plassen.

- Det vil være en katastrofe om vi skulle rykke ned. Se på de andre som har rykket ned - det er på ingen måte sikkert at vi vil gå rett opp igjen til Premier League, sier Ingolf Olsen, styremedlem i Aston Villas norske supporterklubb, til ABC Nyheter.

- Alt ser lysere ut om vi vinner

- Skulle vi rykke ned vil vi miste spillere, penger... Det ville vi slite med. I Championship ville vi ha vært laget alle skulle slå - å spille mot oss ville vært som en cupfinale for alle de andre lagene. Det ville blitt tøft, fortsetter Olsen.

På motsatt banehalvdel mandag kveld står Sunderland.

Les også: Bale dominans i spillerkåring

Paolo Di Canios mannskap har tre poeng mer enn vertene på Villa Park, og Olsen er klar på at det bør bli seier om plassen skal reddes - selv om ingenting avgjøres i dag.

- Vi er ikke nødt til å vinne, men vi bør. Alt ser lysere ut om vi vinner. Vi burde vunnet mot Fulham (1-1), men mot Manchester United (0-3) hadde vi ikke en sjanse, så det var greit. Men Sunderland bør vi slå.

- For mange unge spillere

Aston Villa er ett av syv lag som aldri har rykket ned fra Premier League. Sist gang de måtte midlertidig takke for seg på det øverste nivået var i 1987, og Olsen har liten tro på en smertefull reprise 26 år senere.

- Jeg tror vi holder oss oppe, men det skal holde hardt. For hver kamp som går så nærmer det seg en "finale" i siste kampen mot Wigan, men vi kan fortsatt avgjøre dette selv. Vinner vi i dag blir Wigan den store taperen - da blir luka opp stor, sier han.

Nåværende trener Paul Lambert tok over jobben på Villa Park før denne sesongen, men har slitt med å finne suksessoppskriften som gjorde han så ettertraktet i Norwich. Mangelen på forsterkninger i januar kan straffe seg, mener Olsen.

Flere nyheter fra Premier League finner du her

- Det er for mange unge spillere. Lambert har vel sluppet til litt vel mange. Han burde hentet litt rutine i januar. I tillegg har vi problemer med å holde tett bakover. Vi slipper inn mange mål på dødball imot, og Lambert har ikke klart å finne løsningen.

Lambert på stedet hvil

En av de mest vanlige reaksjonene fra styret i en klubb som har rykket ned er å kvitte seg med treneren.

Få med deg det siste om Aston Villa her

Til tross for at Lambert har levert langt under det som var forventet da han kom til klubben, sitter likevel skotten trygt i sjefsstolen hos serievinnercup-vinnerne fra 1982, skal en tro Olsen.

- Han sitter nok trygt. Han får nok fortsette selv om det skulle bli nedrykk. Det har vært en del bråk med de tidligere trenerne, så han vil nok få tid på seg.

Personvernpolicy