Rosenborg - Sandnes Ulf

Nielsen rev drakta i filler etter RBK-tap

TRØSTEREDNING: Selv om Aleksander Lund Hansen reddet forsøket fra Aksel Berget Skjølsvik ble det tap for Rosenborg. (FOTO: Ned Alley/NTB Scanpix))
TRØSTEREDNING: Selv om Aleksander Lund Hansen reddet forsøket fra Aksel Berget Skjølsvik ble det tap for Rosenborg. (FOTO: Ned Alley/NTB Scanpix))

Nicki Bille Nielsen rev drakta i filler da han ble utvist i sluttminuttet av Rosenborgs 0-1-tap for Sandnes Ulf søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Nielsen kokte det over mot slutten av kampen. Spissen fikk gult kort nummer to på overtid og svarte med å rive av seg drakta i frustrasjon over avgjørelsen. Etter kampen måtte spissen forsvare seg.

Se målet og all dramatikken her

– Det har ingenting med min respekt for drakta å gjøre. Jeg har full respekt for Rosenborg-drakta. Det handler bare om at jeg blir så sur over å få rødt kort, fortalte Nielsen om situasjonen.

Les detaljert referat fra kampen her

Rosenborg-trener Per Joar Hansen tok sin angriper i forsvar, avfeide det som frustrasjon over å ha fått en helt avgjørende avgjørelse mot seg og sa at det ikke blir noen reaksjoner i etterkant. Samtidig mener treneren at dansken skulle hatt straffespark i situasjonen.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

– Med stolthet

– Du skal bære drakta med stolthet, men det her var en spontan reaksjon. Fra min posisjon på benken ser det ut som om vi skulle hatt straffespark i den situasjonen, sa Hansen.

Rosenborg mener spissen ble holdt av Sandnes Ulf-keeper Sean McDermott, og at avgjørelsen burde gått deres vei. Noe dommeren ikke sa seg enig i.

Dommer Tore Hansen avviser protestene

– Som protest mot min avgjørelse dunket han ballen hardt i bakken, det fikk han sitt annet gult for. Han ble holdt i beinet i etterkant av situasjonen, men da hadde jeg allerede blåst frispark mot Rosenborg, forklarte Hansen til NTB.

LES OGSÅ: Tromsø tilbake på vinnersporet

Steinthor Thorsteinsson ble matchvinner for Sandnes Ulf og var kampens store spiller. Islendingen sørget for kampens eneste mål etter 23 minutter, da han ble headet gjennom alene mot Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen. Fra spiss vinkel gjorde han ingen feil og satte ballen iskaldt i hjørnet.

Skapte lite

Hjemmelaget kom til kampen som enorm favoritt, til tross for å ha gått to kamper uten seier. Men før pause skapte Rosenborg svært lite. Borek Dockal kom til tre skuddforsøk, men klarte ikke å sette keeper Sean McDermott på de store prøvene.

LES OGSÅ: Riski reddet poeng til Hønefoss

Etter pause hevet temperaturen seg flere hakk. Først traff Nicki Bille Nielsen innsiden av stanga fra kort hold for hjemmelaget, før målscorer Thorsteinsson også sendte av gårde et skudd som gikk i metallet.

Og etter 65 minutter fikk Sandnes Ulf en eventyrlig mulighet til å punktere kampen. Fredrik Torsteinbø var plutselig alene gjennom, og han gikk i bakken inne i feltet i duell med Tore Reginiussen. Dommer Tore Hansen pekte på straffemerket, i tillegg til å vise Reginiussen det røde kortet. Men straffetaker Aksel Berget Skjølsvik klarte ikke å overliste Lund Hansen.

LES OGSÅ: Fellah briljerte i Enga-seier

LES OGSÅ: Huseklepp i storform mot Odd

Etter målet ble det enorme rom i Rosenborgs forsvar, uten at bortelaget klarte å utnytte det, og lagene kom ikke nærmere flere mål enn hvert sitt stangskudd. Først Borek Dockal for Rosenborg, deretter Henrik Furebotn for Ulf. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus