Viking - Sogndal 4-1Viking best i vest

STORSEIER: Yann-Erik de Lanlay satte inn Vikings første av fire. (FOTO: Tommy Ellingsen/NTB Scanpix)

Stavanger-laget scoret to tidlige og to sene mål i 4-1-seieren over Sogndal.

– Scoringene kom på noen fine kontringer. Ellers syns jeg at vi falt i kvalitet etter en god start på kampen, sa lynhurtige Olsen til C More etter kampen.

Se scoringer og høydepunkter fra kampen

Nå håper han å få enda større tillit hos trener Kjell Jonevret i kampene som kommer. Flere matcher fra start kan det bli for søndagens tomålsscorer.

Les detaljert referat fra kampen her

– Trond Olsens magiske tre minutter på slutten og Patrik Ingelstens innsats er jeg svært fornøyd med, oppsummerte Jonevret.

Ingelsten god

Viking styrte det meste i første omgang og tok ledelsen allerede etter fem minutters spill ved Yann-Erik de Lanlay, som iskaldt lobbet over Sogndals utrusende keeper Erik Dahlin. Framspillet sto Patrik Ingelsten for, og det var av den presise sorten.

I det 11. minutt økte Viking til 2-0, og da var det Ingelsten som utnyttet svakt forsvarsspill, løp mellom to Sogndal-forsvarere og lobbet ballen over Dahlin.

Hjemmelaget viste godt defensivt spill den første halvtimen og hadde samtidig en del «krydder» framover. Trond Olsen kunne gitt Viking en tremålsledelse før pause, men han styrte ballen utenfor med pannebrasken.

Frustrert trener

I pausen byttet Sogndal-trener Jonas Olsson to spillere i frustrasjon over den svake innsatsen de første 45 minuttene. Inn kom fighteren Azar Karadas, som bare brukte ni minutter før han viste sin luftstyrke og stusset inn reduseringen på et noe passivt Viking-forsvar.

Senere i omgangen kom gjestene mer med, men det åpnet for kontringer. To ganger var Trond Olsen frampå i tillagt tid. Dermed tok Viking en klar seier selv om Makhtar Thioune og André Danielsen var ute med karantene.

– Dette var frustrerende, men jeg kan ikke stå og skylde på spillerne, sa Sogndal-trener Jonas Olsson etter matchen.