Arsenal - Manchester United 1-1Klønete Sagna forærte United ett poeng

ETT POENG: Med sin straffescoring ordnet Robin van Persie ett poeng til Manchester United. (FOTO: Reuters/NTB Scanpix))

Arsenal tok tidlig ledelsen, men Bakary Sagna felte Robin van Persie i egen 16-meter. Nederlenderen tok selv straffesparket som ga ett poeng til seriemesteren.

Da nederlenderen ankom stadion, gikk han mot hjemmegarderoben før han tok seg i det. Om han trengte å minnes på hvilken klubb han spiller for nå, hjalp hjemmepublikum ham med buing og mishagsytringer som ikke levnet noen tvil om at van Persies tidligere beundrere nå er alt annet enn fans.

Les detaljert referat fra toppkampen her

Han svarte ved å score sitt 25. seriemål for sesongen og stjele to poeng fra gamleklubben. Van Persie ble selv felt av Barcary Sagna i det 44. minutt og sendte ballen i mål til utligningsmålet.

– Det krever mot å ta straffe når alle buer. I vår klubb har vi tradisjon for å applaudere gamle spillere når de kommer tilbake, men jeg ventet at det ville bli buing her, sa United-manager Alex Ferguson.

En time tidligere hadde Chelsea, med Frank Lampard i storform, gjort kort prosess med Swansea og vunnet 2-0. Arsenal havnet derfor ett poeng bak byrivalen på tabellen.

Straffescoring

Arsenal startet kampen mot seriemester United med en klar plan om å ta tilbake 3.-plassen. Et balltap av van Persie før to minutter var spilt resulterte i at Theo Walcott ble spilt gjennom og satte ballen i lengste hjørnet.

– Det var offside, og linjemannen ba Rio Ferdinand om unnskyldning for at han tok feil, sa Ferguson.

Like før pause revansjerte van Persie seg, og lagene var like langt.

– Vi ga alt, men det ble veldig vanskelig da vi slapp inn et unødvendig mål rett før pause, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Mot slutten av kampen svingte spillet mye fram og tilbake, og begge lag hadde muligheter til å avgjøre, men etter endt kamp sto det fortsatt 1-1. For United betyr det at laget ikke greier å innfri Alex Fergusons ønske om å slå Chelseas poengrekord fra 2005 på 95.

Arsenal ligger på 4.-plass, ett poeng bak Chelsea og to foran Tottenham. Arsenal har tre kamper igjen, de to andre har igjen fire.