Daniel Chima Chukwu og Molde fikk ikke  med seg poeng denne gangen heller. (Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix)
Daniel Chima Chukwu og Molde fikk ikke med seg poeng denne gangen heller. (Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix)

Molde tapte enda en map i årets eliteserie. Strømsgodset ble for sterke for Solskjærs menn og klatret opp på andreplass.

Tre poeng til Molde?

Hardt pressede Molde har igjen havnet i trøbbel. Etter en halvtimes spill finner Lars Christopher Vilsvik veien til målet.

Sju minutter ut i andreomgang scorer Muhamed Keita. Daniel Chima Chukwu reduserte én gang før Jo Inge Berget treffer tverrliggeren. På overtid tror Molde at det har utliknet, men dommer vinker av for offside.

Les detaljert referat fra kampen her

Før kampen:

Eliteserie-runden avsluttes i Molde, hvor hjemmelaget tar i mot Strømsgodset. På papiret skal det bli lett match for Ronny Deilas menn fra Drammen, men Molde må begynne å ta poeng og Strømsgodset får neppe noe gratis av Ole Gunnar Solskjær.

Trønderne så rødt

På Lerkedal biter Sandnes Ulf hardt fra seg. Etter 23 minutter i første omgang sendte Steinthor Thorsteinsson rogalendingene foran.

Rosenborg slet med dårlig tempo og slet med å få tak i Sandnes Ulf-spillerne. I det 65. minutt fikk Tore Reginiussen litt for godt tak i Tommy Høiland inne i eget straffefelt. Midtstopperen ble sendt i dusjen, men Aleksander Lund Hansen reddet straffesparket til Aksel Brget Skjølsvik.

På overtid ble Nicki Bille Nielsen også sendt i garderoben med rødt kort.

Les detaljert referat fra kampen mellom Rosenborg - Sandnes Ulf

Rundens godbit

Les detaljert referat fra rundens «høydare» direkte hos ABC Nyheter

Rett før pause roter Bakary Sagna bort ballen til Robin van Persie. Nederlenderen går inn mot mål og Sagna er for sein i forsøket på å rette opp egen feil. Fra ellevemetersmerket hamret van Persie inn utlikningen. Sagna ble også belønnet med et gult kort.

Dommer Phil Down la seg på en streng linje når det kom til gule kort, men etter 62 minutter virket det som Down glemte seg. Sagna hiver seg inn i en duell med Patrice Evra og treffer mann i stedet for ball. Dommeren gir Manchester United fordel, men benytter seg ikke av muligheten til å gi et gult kort ved neste avbrudd i spillet. Sett i lys av hvilke taklinger som ga gult i resten av kampen, kan Sagna anse seg som heldig som fikk avslutte kampen.

Pangstart

Kampen startet med et brak da Theo Walcott kom alene med United-målvakt David de Gea. Walcott er tydelig i offsideposisjon, men når dommeren ikke ser det, er det fritt fram for den lynhurtige Arsenal-spilleren å score.

Tradisjonelt har det ofte vært høy temperatur mellom lagene. Spillere som Sol Campbell og Roy Keane gjorde i sin tid sitt til å gi disse kampene rykte på seg for å være knalltøffe.

Dagens kamp har ikke vært på Keane/Campbell-nivå, men i løpet av de første 45 minuttene så dommer Phil Dowd seg nødt til å dele ut seks gule kort.

Før kampen:

Med all respekt for gode spillere hos både Chelsea og Swansea, denne runden er det Robin van Persie, Arsenal og Manchester United det meste dreier seg om.

Utallige spaltemetre har blitt fylt avisene og supportere fra begge leire har ytret sine meninger om den storscorende nederlenderen. I dag tar hans gamle venner i Arsenal i mot ham på hjemmebane, og tradisjonen tro står de æresvakt når den nybakte seriemesteren entrer banen. Kampstart er klokken 17.

Godt grep på Chelsea

Swanseas gode statistikk mot Chelsea hjalp, for waliserne, dessverre ikke denne gangen. Anført av innbytter Frank Lampard jr. tok Chelsea seieren hjem og tok over tredjeplassen i Premier League.

Før kampen:

Klokken 16 møtes Chelsea og Swansea for fjerde gang denne sesongen. Det første møtet, 10. runde i Premier League på Liberty Stadium, endte 1-1 etter scoringer av Pablo Hernandez og Victor Moses. Deretter møttes de i to semifinaler i ligacupen, og Swansea gikks seierende ut av dobbelkampen. Den første vant de 2-0 og i den andre holdt de Chelsea til 0-0.

Swanseas toppscorer Michu har scoret ett på de tre første møtene, og skal han fortsatt henge med på «pallen» over mestscorende må spanjolen doble den statistikken. Han er forløpig fjerde mestscorende i Premier League med sine 17 mål. Rett bak er Chelseas toppscorer Demba Ba med 15.

Bunnoppgjør

Kampen på Madejski stadion ville uansett resultat sende ett lag ned én divisjon. Det endte målløst og dermed rykker begge lagene ned.

Les hvordan bunnoppgjøret forløp

Før kampen:

34 kamper. 24 poeng hver, og en samlet målforskjell på 66-121. Det blir et skikkelig bunnoppgjør på Madejski Stadium mellom hjemmelaget Reading og gjestende Queens Park Rangers.

Opp til Aston Villa på trygg plass skiller det ti poeng med fire kamper igjen å spille. Harry Redknapp har allerede begynt å planlegge Queens Park Rangers' kommende sesong i The Championship.

Vestlandsmøte

Viking kom best i gang på hjemmebane og ledet 2-0 allerede etter elleve minutter. Hjemmelaget hadde sjansen til å øke til 3-0, men klarte ikke lure Sogndal-målvakt Erik Dahlin mer enn to ganger før pause.

Les detaljert referat fra vestlandskampen

Jonas Olsson valgte å sette inn veteranen Azar Karadas og det skulle betale seg. Karadas brukte musklene sine og headet inn reduseringen etter ti minutter i andreomgang.

Nærmere kom ikke Sogndal. Derimot la Trond Olsen på til 3-1 og 4-1 på overtid.

Før kampen:

I dagens første kamp i norsk eliteserie tar Sogndal turen til Stavanger og Viking stadion. Viking har hatt en sesongstart på det jevne, mens Sogndal befinner seg på den første trygge plassen over nedrykksstreken. Det er kun spilt fem kamper av en lang sesong og tabellsituasjonen betyr ikke all verden, men Sogndal bør ta en trepoenger for å ikke miste kontakt med lagene oppover på tabellen allerede nå.