Tromsø får E-cupsvar i begynnelsen av mai

MOT E-CUPSPILL?: Tromsø blir Norges representant i kvaliken til Europa League dersom Norge havner blant de tre øverste på UEFAs Fair Play-tabell. (Foto: Scanpix).
MOT E-CUPSPILL?: Tromsø blir Norges representant i kvaliken til Europa League dersom Norge havner blant de tre øverste på UEFAs Fair Play-tabell. (Foto: Scanpix).

I januar ledet Norge UEFAs Fair Play-tabell og dersom man havner blant de tre beste til slutt, får Norge en ekstra E-cupplass. I mai får Tromsø det endelige svaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har de to siste sesongene tronet øverst på Fair Play-tabellen blant de europeiske ligaene og da UEFA slapp den siste listen i januar, lå Norge også da øverst. På andre og tredjeplass lå henholdsvis Sverige og Finland.

Og dersom Norge blir blant de tre øverste til slutt vil Tromsø få muligheten til å kvalifisere seg til Europa League.

6.-8. mai

Men det europeiske fotballforbundet vil ikke avsløre hvordan «Gutan» ligger an like før den endelige listen er klar.

- I løpet av første halvdel av mai offentliggjør vi den endelig listen over hvilke lag som får de tre plassene i kvalifiseringen til neste års Europa League via Fair Play, sier en pressetalsmann for UEFA til ABC Nyheter.

- Men kan dere si noe om det er større endringer siden januar?

- Nei, nordmenn får smøre seg med tålmodighet. Det kommer i mai, svarer UEFA-representanten bestemt.

Etter det ABC Nyheter er kjent med faller avgjørelsen i perioden 6.-8. mai, men det ville UEFAs pressetalsmann verken bekrefte eller avkrefte.

Rankingen er basert på samtlige UEFA-arrangerte kamper på klubb- og internasjonalt nivå mellom 1. mai 2012 og 30. april 2013. Det betyr at det kun er én kamp igjen før TILs E-cupskjebne bestemmes, Champions League-semireturen mellom Real Madrid og Borussia Dortmund.

Fortsatt irritert over cupfinalen

TIL-treneren håper i det lengste at listen ikke endres nevneverdig fra den som ble kjent i januar.

- Vi håper selvsagt på dette, men det er umulig å si. Nå er jo den norske ligaen kjent for å være «snill» så det er kanskje gode muligheter, sier Christensen til ABC Nyheter.

Tromsø kunne sikret seg en plass i Europa League utenom Fair Play-kvoten, men nordlendingene feilet i cupfinalen mot Hødd i november. Christensen irriterer seg ennå over tapet mot askeladden fra Ulsteinvik.

- Når vi klarte å rote det som vi gjorde i cupfinalen er vi jo veldig glade for at vi får en ny mulighet. I tillegg så er det hyggelig for vår egen del fordi Fair Play er noe vi setter veldig høyt og som er viktig for klubben.

Søndag møter Tromsø Haugesund hjemme på Alfheim til kamp i Tippeligaen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus