Vålerenga – Aalesund 2-1Fellah briljerte i Vålerenga-seier

I SLAG: Mohammed Fellah var en av Vålerengas beste mot Aalesund. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix)

Mål av Mohammed Fellah og Mostafa Abdellaoue ga Vålerenga og Kjetil Rekdal årets første seier med 2-1 over serieleder Aalesund.

Fellah, høyre kant i en 4-1-4-1-formasjon, er tilbake mer eller mindre for fullt etter vinterens beinbrudd. Han var i glimt strålende med detaljer som få norske elitespillere gjør ham etter.

Se alle scoringene her

Nå får Vålerenga-trener Kjetil Rekdal litt arbeidsro etter en tung og målløs periode. Da Fellah flikket inn 1-0 i det 42. minutt, hadde Vålerenga spilt over 311 minutter uten scoring. Det er for mye for et hovedstadslag med ambisjoner.

Etter lørdagens meget fortjente seier går det an å slå fast at laget er på rett vei. Hjemmelaget styrte de første 45 minuttene med entusiasme og nødvendig aggressivitet i spillet. Gjestene, i en litt forsiktig 4-2-3-1-formasjon, hang dårlig med. Jan Jönssons menn tapte både første- og andreballene og lignet tidlig et tapende lag.

Les detaljert referat fra kampen her

Da Kjetil Rekdal var AaFK-trener, betraktet han Sten Grytebust som en fremtidig landslagskeeper. På Ullevaal spilte Grytebust opp til sitt rykte i åpningen. På Vålerengas annet mål var han imidlertid ingen landslagskeeper.

Store muligheter

«Mos» Abdellaoue og Simon Larsen hadde store muligheter i de første ti minuttene, men nevnte Grytebust parerte ypperlig. Enhåndsparaden på Larsens skudd var i stjerneklassen.

Men i det 42. minutt måtte både Grytebust og AaFK kapitulere. Daniel Fredheim Holm, en god kantspiller lørdag, la inn. «Mos» var innom ballen som Mohammed Fellah flikket inn til ledermålet.

– Vi taper andreballene. Det kan bli matchavgjørende, sa Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation på vei inn til pausen.

AaFK så litt friskere ut umiddelbart etter pause. Jönsson tok ut Andreas Nordvik, satte inn Leke James. Men i det 59. minutt la Vålerenga på til 2-0 ved en våken Abdellaoue, som satte inn en svak retur fra Sten Grytebust.

Forspillet fra Bojan Zajic og Mohammed Fellah var for øvrig fra læreboka. Gjestene reduserte på straffe i det 83. minutt: Fegor Ogude felte innbytter Christian Myklebust, og Ulvestad var sikker fra 11-metersmerket.

Aalesund yppet seg i jakten på et utligningsmål i avslutningsminuttene, men blant annet flere gode redninger fra Gudmund Taksdal Kongshavn på overtid gjorde at de tre poengene fortjent ble i Oslo.

God kamp av «Mos»

Torgeir Børven, mannen bak Vålerengas to scoringer i de to første kampene, var ute av startoppstillingen for første gang i år. «Mos» Abdellaoue fikk plassen som midtspiss. Han scoret det andre og var nest sist på det første målet. Med andre ord et solid bidrag til resultatet.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Ellers: 19-årige Marcel Wawrzynkiewicz eliteseriedebuterte for Vålerenga på høyreback. Han klarte seg bra på et lag som møter Sandnes Ulf borte neste lørdag.

– Vi er Enga, super-Enga, sang Klanen etter kampslutt lørdag.

Neste lørdag bortekamp mot Sandnes Ulf vil fortelle mer om hvor supre Vålerenga er og om laget virkelig er i stand til begynne en forventet klatring videre oppover på tabellen. Aalesund tar imot Rosenborg hjemme neste gang, også den kampen går neste lørdag. Laget må heve seg betraktelig for å kunne ta poeng mot laget som overtar serieledelsen med seier over Sandnes Ulf søndag.