Ferguson støtter Liverpool i Suarez-saken

UVENTET: Luis Suarez (t.v.) er upopulær på Old Trafford etter rasismesaken mot Patrice Evra (t.h.), men Suarez får støtte av United-manageren. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)
UVENTET: Luis Suarez (t.v.) er upopulær på Old Trafford etter rasismesaken mot Patrice Evra (t.h.), men Suarez får støtte av United-manageren. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson støtter Liverpool for ikke selv å suspendere Luis Suárez etter at argentineren bet Chelseas Branislav Ivanovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han begrunner støtten med at hvis Liverpool selv hadde utestengt ham ville Det engelske fotballforbundet (FA) kanskje ha reagert enda kraftigere enn å utestenge ham i ti kamper.

LES OGSÅ: Suarez anker ikke utestengelsen

Ferguson sier at hendelsesforløpet minner om hvordan FA behandlet United etter at franske Eric Cantona foretok sitt berømte kung fu-spark mot en Crystal Palace tilskuer i 1995.

I troen på at FA ikke skulle foreta seg noe ytterligere, utestengte United selv Cantona i fire måneder. Likevel reagerte FA med mer enn å doble straffen.

LES OGSÅ: Engelske supportere vil verne egne stadioner

– Jeg tipper de er glade for at ikke utestengte ham selv. Det fungerte ikke for oss. David Davies som var FAs talsmann den gang lovte at hvis vi selv straffet spilleren ville de ikke foreta seg noe mer i saken, sa Ferguson.

LES OGSÅ: Fikk laget egen Suarez-pizza

– Tenk dere – en ni måneders utestengelse. Det er helt utrolig. Jeg kan fortsatt ikke få det til å stemme, sa Ferguson om episoden som skjedde for over 18 år siden.

Også Manchester City-manager Roberto Mancini ble overrasket over FAs reaksjon overfor Suarez.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus