Huseklepp i storslag mot Odd

MÅLFARLIG: Erik Huseklepp nærmer seg gammel form. Her jubler han for scoring mot Odd. (FOTO: Marit Hommedal / NTB Scanpix)
MÅLFARLIG: Erik Huseklepp nærmer seg gammel form. Her jubler han for scoring mot Odd. (FOTO: Marit Hommedal / NTB Scanpix)

Erik Huseklepp spilte hovedrollen og scoret begge målene da Brann senket Odd 2-0 på eget gress fredag. Med seieren kaster bergenserne seg med i tetstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann fikk verst tenkelig åpning på årets eliteseriesesong med 0-4-tap for Per Joar Hansens nykomponerte Rosenborg. Deretter slo bergenserne Molde og tapte mot Lillestrøm før de virkelig fant flyten. Forrige helg slo de Viking 2-0. Kampen mot Odd viste seg å bli nok en bekreftelse på at Brann stadion er Branns fort.

Se Erik Huseklepps scoringer her

Fredagens kamp mot Odd startet trått, men med et overtak fra hjemmelaget foran snaut 11.000 tilskuere. Først helt på tampen av den første omgangen fikk Brann uttelling. Erik Huseklepp var sist på ballen etter at Stéphane Badji hadde åpnet Odd-forsvaret og funnet Amin Askar som fint fant Huseklepp i boksen.

Les detaljert referat fra kampen her

– Det blir tungt å havne bak på den måten som vi gjør der, så sent i omgangen. Det er veldig skuffende, men vi må også skjerpe oss fremover hvis vi skal bli noe særlig, sa en skuffet Morten Fevang til TV 2 etter kampen.

Store sjanser

Over i annen omgang var Brann fortsatt best, noe som også ga ytterligere utslag på resultattavla. Seks minutter ut i omgangen fikk Huseklepp en enkel jobb med å sette inn sin andre for dagen, da Niklas Gunnarsson feilet med en klarering.

28-åringen fikk nok en mulighet med en halvtime igjen av kampen, men denne gangen gikk avslutningen via stolpen og ut. Odd kom til et par store muligheter minutter før full tid, men marginene var ikke på gjestenes side.

– Det er godt å vinne. Det viser seg at de som scorer målene, de vinner, sa vikarierende Brann-kaptein Hassan El Fakiri til TV 2.

Tre poeng sørger for at Brann klatrer opp på en foreløpig 2.-plass på tabellen, foran Rosenborg, Strømsgodset og Haugesund, som alle står med ti poeng. Aalesund har fortsatt til gode å tape i år og har ett poeng å gå på til Brann med én kamp mindre spilt. (©NTB)