Borussia Dortmund - Real Madrid 4-1

Ènmanns-show i Dortmund

UVURDERLIG: Salgsprisen på ettertraktede Robert Lewandowski ble neppe lavere etter fire mål mot Real Madrid. (FOTO: EPA/NTB Scanpix)
UVURDERLIG: Salgsprisen på ettertraktede Robert Lewandowski ble neppe lavere etter fire mål mot Real Madrid. (FOTO: EPA/NTB Scanpix)

Robert Lewandowski vartet opp med fire scoringer mot Real Madrid. Dermed er Borussia Dortmund veldig nærme en finaleplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse har scoret flest mål i en mesterligakamp

5 mål:

Lionel Messi, Barcelona (7-1 mot Leverkusen 7/3-12)

4 mål:

Marco van Basten, Milan (4-0 mot IFK Göteborg 25/11-92)

Simone Inzaghi, Lazio (5-1 mot Marseille 14/3-00)

Dado Prso, Monaco (8-3 mot Deportivo La Coruña 5/11-03)

Ruud van Nistelrooy, Manchester U. (4-1 mot Sparta Praha 3/11-04)

Andrej Sjevtsjenko, Milan (4-0 mot Fenerbahce 23/11-05)

Lionel Messi, Barcelona (4-1 mot Arsenal 6/4-10)

Bafetimbi Gomis, Lyon (7-1 mot Dinamo Zagreb 7/12-11)

Mario Gómez, Bayern München (7-0 mot Basel 13/3-12)

Robert Lewandowski, Borussia Dortmund (4-1 mot Real Madrid 24/3-13)

(©NTB)

I går vartet Bayern München opp med en storartet prestasjon da de slo Barcelona 4-0. I dag kunne Real Madrid ta tilbake den spanske æren mot Borussia Dortmund. Sånn gikk det ikke.

Les detaljert referat fra kampen her

Selv om Jan Åge Fjørtoft holdt Real Madrid som små favoritter før kampen hadde ikke spanjolene stort å stille opp med. Bare åtte minutter ut i kampen noterte polakken seg for sitt første mål. Christiano Ronaldo brakte ny spenning inn i kampen med sin utlikning rett før pause, men det varte ikke lenge.

Les fere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Den andre omgangen ble en oppvisning i effektivitet av Robert Lewandowki, og han ga seg ikke før han hadde scoret fire ganger.

– Dette var bare det første skrittet, sa Lewandowski.

Slik senket 24-åringen José Mourinhos hvitkledde gutter:

1-0 (8 min.): Pepe blir lurt inne i boksen, og Lewandowski kan styre inn 1-0 etter innlegg fra Mario Götze. Drømmestart.

2-1 (50): Lewandowski lurer offsidefellen, vender på fem meter og avslutter med høyrefoten. Igjen koker det på stadion i Dortmund.

3-1 (55): Etter en elegant vending og dragning kan polakken banke inn ballen ikke langt fra krysset. Pepe henger ikke med denne gangen heller.

4-1 (str. 67): Lewandowski banker inn et straffespark etter at Xabi Alonso har forbrutt seg mot Marco Reus. Publikum er i ekstase og tror knapt det de ser.

– 1-4 er tøft, men de fortjente åpenbart å vinne. De var det beste laget, både individuelt og kollektivt. 1-1 var positivt til pause, og vi gikk til annen omgang med en god følelse, men i løpet av fem-ti minutter hadde vi tapt nesten alt. Et vanskelig resultat å ta med hjem, sa Real Madrid-trener José Mourinho til Viasat 4.

– Vi vet alt om Lewandowski, hvordan han beveger seg, hvordan han angriper første eller bakre stolpe. Når du gir ham sjansen til å score så mange mål i situasjoner vi visste om på forhånd, er det skuffende. Men dette er ikke over, sa Mourinho.

Trøstemål

Ifølge statistikkguruene i Infostrada har ingen spiller tidligere scoret fire mål mot Real Madrid i europacupene.

Cristiano Ronaldo scoret Real Madrids mål like før pause. Dortmund følte seg snytt for straffe da Raphaël Varane felte Reus, mens spanjolene stormet i angrep. Dortmund-forsvarer Mats Hummels tabbet seg ut og serverte ballen til Gonzalo Higuaín, som igjen fant portugiseren foran mål. Enkelt kunne Cristiano Ronaldo sette ballen i det tomme buret.

Det skulle vise seg å bli et trøstemål, men muligens et viktig bortemål. Real Madrid må vinne 3-0 hjemme i returkampen.

8-1

Fasit tysk – spansk fotball etter to av fire semifinalemøter i årets mesterliga er utrolige 8-1.

Mye taler nå for et hel-tysk oppgjør i finalen på Wembley 25.mai, men det er et returoppgjør igjen og «undre» har skjedd i fotball før.

Returkampene spilles tirsdag (Madrid) og onsdag (Barcelona).

Personvernpolicy