Lillestrøm felt av Godset-trekant

FORNØYD: Ronny har all grunn til å smile etter seieren over Lillestrøm. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Ett godt Strømsgodset-angrep var nok til å felle Lillestrøm da drammenserne vant 1-0 søndag.

Sju minutter før hvilen vartet Strømsgodset opp med skikkelig trekant- og festfotball foran Marienlyst-publikummet.

Abdisalam «Abdi» Ibrahim spilte Muhamed Keita igjennom på venstrekanten, og Keita serverte ballen til lagkamerat Kovacs foran LSK-målet.

Sjelden har vel hjemmelagets ungarske spiss laget noe enklere mål. 35-åringen fikk fra en meter bredside ballen i det tomme buret bak et utspilt LSK-forsvar. Han kunne dermed juble for sin andre nettkjenning for sesongen.

– Det var et typisk midtspissmål. Vi har fått en godkjent start med ti poeng på fem kamper, sier målscorer Kovacs til NTB.

Tilfreds

Trener Ronny Deila var tilfreds.

– Dette var en toppkamp, men med lite sjanser. Det var viktig å ta tre poeng mot Lillestrøm. Vi holdt også nullen igjen, sier Deila.

Oppgjøret var drammensernes 26. uten nederlag på eget gress siden juni 2011.

Se høydepunkter fra kampen her.

Lillestrøm har ikke beseiret Deilas mannskap siden mai 2009 og har bare en seier på de siste seks kampene på Marienlyst.

Det ble ingen scoringsfest som i de tre foregående møtene mellom lagene i Godsets storstue.

LSK i forsvar

– Vi spilte en taktisk bra 1. omgang. Dessverre scoret Strømsgodset på sin annen sjanse. Vi tok over i annen omgang, men var ikke kvasse nok høyt oppe på banen, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Det var spilt under tre minutter av kampen da Simen Brenne (32) var nær ved å score mot tidligere lagkamerater i Lillestrøm. Etter flotte kombinasjoner var plutselig Godsets midtbanespiller alene med Kenneth Udjus, men Lillestrøm-målvakten fikk avverget med en flott beinparade.

Haglunds elleve utvalgte skapte ikke en eneste sjanse de første 45 minuttene, og LSK virket i store perioder mer opptatt av å forsvare seg.

I siste halvdel av kampen kastet Haglund innpå Thorstein Helstad og midtstopper Frod Kippe i angrep uten at det ga uttelling.